суботу, 4 березня 2017 р.

"Роза под дождём"


4 березня в Мистецькій вітальні Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка була представлена  виставка картин та відбулася презентація книги  "Роза под дождём"  чернігівської художниці, поетеси та композитора з обмеженими фізичними можливостями Ганни Ломакіної.  
Ганну Олександрівну прийшли привітати рідні, друзі та шанувальники її таланту серед гостей були присутні небайдужі до творчості талановитої дівчини люди, які сприяли видання представленої книги поезії. Це провідний спеціаліст департаменту культури  туризму національностей та релігій Дерейчук Ірина Василівна, Голова ради Чернігівської міської асоціації «Конкордія» кандидат психологічних наук Мозговий Віктор Іванович,  заслужена артистка України Максименко Наталія Костантинівна, членів громадської організації «Конкордія», які допомогли створити макет видання: Олена Летута, Олексій Силиченко, Леся Анака.
З теплими словами привітання та побажанням нових творчих успіхів виступила директор Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка Аліференко Інна Михайлівна.
Авторка народилась у Чернігові у 1989 році. Невиліковна хвороба  не зламали тендітну дівчину. Жага до самовизначення  спонукали ії почати малювати та писати вірші. Ганна  з дитинства брала участь у виставках для дітей з обмеженими можливостями від центру реабілітації «Відродження» та міського центру обєднання інвалідів «Шанс». У 2013 та 2014 роках була активною участницей  у фестивалі «Обереги дитинства». Підсумком всього творчого здобутку стало видання книги  "Роза под дождём".
Ліричні вірші талановитої авторки звучали не тільки в стінах бібліотеки, а й з великої сцени Чернігівського обласного академічного музично драматичного  театру ім. Шевченка у виконанні заслуженої артистки України Максименко Наталії Костантинівни звучали вірші  Ганни про кохання. Щирі почуття, переживання, любов – це головне у творчості поетеси. 



Я всё решаю сама

Я спокойная, если меня не злить.
Мне всё равно, что люди говорят.
Слишком часто лились слёзы по щекам,
Теперь сильнее стала я.

Я всё решаю сама, чтоб мне там ни говорили.
Я всё решаю сама, как бы меня ни заставляли.
Но кого любить мне, моё сердце за меня решает.

Пусть все думают, что я наивная.
Пусть все думают, что я глупая.
Но я лиса хитрая, характер мой – колючий,
Душа моя сильная.
Но перед любовью я
совсем бессильная.
Анна Ломакина