вівторок, 30 серпня 2016 р.

Ганна Ткаченко "Спалені мрії"

Ткаченко Ганна - талановитий прозаїк, вміє точно і глибоко описати переживання своїх героїв, пропускаючи крізь душу кожне слово.
Новий історичний роман "Спалені мрії" гідний стати на один щабель із кіноповістю Олександра Довженка "Україна в огні".
1944 рік. Чернігівщина. Війна увірвалася у життя Мар’яниної родини: її чоловік загинув на фронті. Фашисти лютували, забирали останні харчі, кидали в палаючі хати старих і малих, заганяли людей мов худобу на бойню, убивали з кулеметів. А партизани не поспішали на допомогу мирним жителям… Та ось нарешті прийшли до села радянські визволителі. Чим же обернувся для Мар’яни довгоочікуваний мир? Жінка так мріяла, що її діти побачать світле майбутнє, будуть жити у злагоді та добробуті. Чи справдяться її сподівання?

Макс Кідрук "Подорож на Пуп Землі"

Макс Кідрук - український письменник і мандрівник, який відвідав понад 30 країн світу, завзятий популяризатор науки (автор проекту "Quantum") - якраз із останніх. Автор першого українського технотриллера "Бот", "Жорстоке небо", "Небратніх" та "Навіжених ...", лауреат ІІ премії на всеукраїнській "Коронація слова" 2009 року і срібний призер конкурсу "Найкраща українська книга" від журналу "Кореспондент" за роман "Мексиканські хроніки".
У книзі "Подорож на Пуп Землі" автор провокує не лише читачів, а й сивих богів пустелі Наска...
Чи не кожний хлопчик у дитинстві мріяв стати мандрівником… Але щоб здійснити цю мрію в дорослому житті, треба багато рішучості й трохи авантюризму. Двоє друзів - українець Макс і чех Ян - мріяли побачити зорі над островом Пасха. І перетворили мрію на план Експедиції, до якого загадкова й пристрасна Південна Америка внесла свої корективи... Хуртовина на самому екваторі чи помста богів за поцуплений з химерного кладовища сувенір, смертельна піщана пастка в пустелі Атакама чи вологе пекло джунглів - ніякі перепони не зіпсують настрій веселим мандрівникам.  
І лише діставшись до острова Пасхи — маленького шматка суходолу посеред Тихого океану, Пупа Землі, який упродовж тисячоліть охороняють кам’яні велетні моаї і який дуже нагадує людство в мініатюрі. Вони, доторкнувшись до однієї з найбільших таємниць людства, з повагою відступлять...