середу, 17 серпня 2016 р.

"Живи та міцній, Українська держава"

Незалежна і вільна Україна святкує своє 25-ліття. З цієї нагоди в відділі абонемента обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка представлено розгорнуту книжково-ілюстративну виставку "Живи та міцній, Українська держава".
З матеріалів, представлених на виставці, Ви дізнаєтесь про яскраві віхи становлення нашої незалежності від часів козаччини і до сьогодення. Цікаві науково-популярні видання не залишать байдужими тих громадян, хто прагне збагатити свої знання з історії України, стати справжнім її патріотом.

вівторок, 16 серпня 2016 р.

Вдовиченко Галина "Тамдевін. Вовчі історії замку Гербуртів"

Галина Вдовиченко - українська письменниця і журналістка, заступник головного редактора газети "Високий замок". Її дебютний роман "Пів’яблука" здобув відзнаку "Вибір видавця", а за рік він став "Кращою українською книгою" за версією читачів тижневика "Кореспондент". Другий роман - "Тамдевін" - володар першої премії "Коронація слова". Роман "Бора" увійшов до п’ятірки фіналістів "Книга року Бі-бі-сі". А ще ж були романи "Купальниця",  "Інші пів’яблука"... Схоже, зупинятися на досягнутому у плани авторки не входить... 2015 року "Маріупольський процес" приніс Вдовиченко перемогу в номінації "Гранд-романи" "Коронація слова".
"Тамдевін. Вовчі історії замку Гербуртів" - захоплива історія про любов, мистецтво та вовків!
У віддалене від цивілізації карпатське село поблизу старовинного замку Гербуртів приїздить успішна художниця Анна, яка шукає душевного спокою.
А неподалік в дикому гірському урочищі проводить дослідження етолог Юрій, зацікавлений вивченням поведінки вовків. Він виховує трьох новонароджених вовченят, які залишилися без батьків. Людина і вовки в цій «зграї» живуть за вовчими законами, які іноді виглядають більш досконалими, ніж людські.
 Несподівана зустріч Юрія та Анни дає кожному можливість по-новому поглянути на своє життя...
Глибокі, драматичні й філософські оповідання Галини Вдовиченко, що також увійшли до видання, змушують думати, співчувати, вболівати. Власне, як усе справжнє.

ТОП 5 смачних способів відновити роботу шлунка

Наш шлунок часто страждає від надміру їжі, яка іноді й не завжди корисна. Що робити, як рятуватися?
1. Перше місце заслужено займає імбир. Ця спеція стимулює секрецію травних ферментів. Вживання в їжу імбиру робить смак їжі приємнішим, і покращує травлення.

2. На другому місці фенхель. Він містить речовину анетол, яка також стимулює травну секрецію і виділення шлункового соку. Також фенхель містить аспарагинову кислоту, яка перешкоджає утворенню газів.

3. Натуральні йогурти, до складу яких входять пробіотики, які відповідають за освіту в організмі лактози; блокують дію шкідливих бактерій, покращують травні функції.

4. Ароматна м'ята перцева чудово стимулює апетит, використовується для лікування розлади шлунка, кольок, печії і метеоризму, лікує напади нудоти і головного болю. Відвар з м'яти - це цілющий і приємний напій, який допомагає роботі шлунка.

5. І, нарешті, знайомий і улюблений лавровий лист. Він очищає організм від токсинів і сприяє поліпшенню травлення.

http://zdorovia.com.ua/likar/22293top-5-smachnih-sposobiv-vidnoviti-robotu-shlunka.html