середу, 5 червня 2013 р.


31 травня нове стаціонарне відділення Чернігівського обласного Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів відкрило двері для маленьких пацієнтів. В урочистому заході взяли участь Голова Верховної Ради України Володимир Рибак та голова Чернігівської облдержадміністрації ВолодимирХоменко.
Основним напрямком діяльності Центру є надання фахових послуг з комплексної реабілітації дітям-інвалідам області. Якість цих послуг відповідає європейським стандартам. За концепцією комплексної реабілітації, яку розроблено на базі закладу, відбувається не тільки відновлення фізичного здоров’я, а й становлення особистісного та соціального статусу дітей-інвалідів.
У 2012 році за сприяння Мінсоцполітики Центр отримав комплекс «Локомат», який забезпечує корекцію рухових порушень у дітей з дитячим церебральним паралічем.
Нове стаціонарне відділення на 65 ліжко-місць дозволить удвічі збільшити чисельність дітей, охоплених реабілітаційними послугами. Додатково у рік тут проходитимуть реабілітацію понад 700 дітей.
Голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко назвав відкриття відділення обласного Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів яскравим прикладом ефективності соціальної політики, яка здійснюється в державі. Він відзначив, що на виконання нових соціальних ініціатив Президента України в області на черзі відкриття п’яти шкіл, продовження роботи зі зміцнення медичної ланки, особливо на первинному рівні, а також низка інших заходів, що дасть можливість суттєво покращити якість надання соціальних послуг для населення.

Дорогі наші користувачі!В нашому місті ви можете отримати безкоштовну юридичну консультацію,цьому сприяла діяльність Чернігівського центру прав людини.Ознайомтесь,будь ласка з наступною інформацією,сподіваємось,вона стане вам в нагоді.

 
 
В житті практично кожної людини виникають обставини, питання, коли необхідність отримати кваліфіковану консультацію юриста стає не просто потрібною, але і до деякої міри вирішальною. Особливо актуально і проблематично такі питання постають перед інвалідами.

Більшість громадян цієї категорії не мають можливості звернутися до платних юридичних консультацій, що фактично позбавляє їх можливості позасудового і судового вирішення спорів, захисту своїх прав і законних інтересів.

Коли вже Україна прагне бути справжньою європейською державою, то її громадяни, особливо люди з обмеженими можливостями, мають почуватися захищеними, знати свої права та вміти їх захищати. З цих принципів і виходили в громадській організації Чернігівський Центр Прав Людини, започатковуючи напрямок діяльності по наданню безкоштовних юридичних консультацій для інвалідів та членів їх сімей. Надання таких консультацій спрямоване на реалізацію принципу рівності громадян при захисті ними своїх прав.

Консультації надаються за адресами:

 проспект Миру, 40, приміщення громадської організації інвалідів «ЛОГОС», робочий телефон 604 -450, моб. телефон 067 439 71 65. Години роботи: 10.00 – 14.00. Консультант – Надія Лозбень.
 вулиця Жабинського 13/42, приміщення громадського організації Чернігівський Центр Прав Людини, телефон 67 75 75. Години роботи: 12.00 – 16.00. Консультант – Сергій Нестеренко.

Онлайн консультації надаються також по skype dobrochyn2000, і по електронній пошті pravo@cn.relc.com.

Хотілося б закликати осіб з обмеженими можливостями – не відмовляйтесь заздалегідь від своїх прав через їх незнання, дізнайтеся про них з нашою допомогою!

Юридичні консультації надаються в рамках проекту «Забезпечення доступу до правосуддя інвалідів в Україні» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Цей проект має на меті забезпечення рівного доступу до системи правосуддя інвалідів в Чернігівській області шляхом сприяння реалізації Конвенції про права інвалідів (стаття доступ до правосуддя) і зміцнення потенціалу організацій інвалідів щодо захисту своїх прав.