середу, 5 червня 2013 р.


31 травня нове стаціонарне відділення Чернігівського обласного Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів відкрило двері для маленьких пацієнтів. В урочистому заході взяли участь Голова Верховної Ради України Володимир Рибак та голова Чернігівської облдержадміністрації ВолодимирХоменко.
Основним напрямком діяльності Центру є надання фахових послуг з комплексної реабілітації дітям-інвалідам області. Якість цих послуг відповідає європейським стандартам. За концепцією комплексної реабілітації, яку розроблено на базі закладу, відбувається не тільки відновлення фізичного здоров’я, а й становлення особистісного та соціального статусу дітей-інвалідів.
У 2012 році за сприяння Мінсоцполітики Центр отримав комплекс «Локомат», який забезпечує корекцію рухових порушень у дітей з дитячим церебральним паралічем.
Нове стаціонарне відділення на 65 ліжко-місць дозволить удвічі збільшити чисельність дітей, охоплених реабілітаційними послугами. Додатково у рік тут проходитимуть реабілітацію понад 700 дітей.
Голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко назвав відкриття відділення обласного Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів яскравим прикладом ефективності соціальної політики, яка здійснюється в державі. Він відзначив, що на виконання нових соціальних ініціатив Президента України в області на черзі відкриття п’яти шкіл, продовження роботи зі зміцнення медичної ланки, особливо на первинному рівні, а також низка інших заходів, що дасть можливість суттєво покращити якість надання соціальних послуг для населення.

Немає коментарів:

Дописати коментар