середу, 23 серпня 2017 р.

Зустрічаємо свято з підопічними геріатричного пансіонату



Прийняття 24 серпня 1991р. Верховною Радою історичного документу – „Акт проголошення незалежності України” припинило існування Української Радянської Соціалістичної Республіки і проголосило появу незалежної держави – Україна.
Проголошення державної незалежності України 24 серпня 1991 року принципово по-новому поставило питання її державного, економічного та політичного розвитку. Йшлося про нову і як засвідчив подальший розвиток подій, надзвичайно складну сторінку її багатовікової історії. Проголошення незалежності України та завдання створення самостійної Української держави закономірно висунули проблему розгортання державотворчих процесів. Народ України заявив, що будуватиме державу суверенну й самоврядну, незалежну та відкриту, демократичну і правову.
26 рок
ів тому з великою надією та вірою ми прийняли виклик долі – стали на шлях створення та розбудови власної незалежної держави. Для кожного громадянина України День незалежності, який ми святкуємо 24 серпня, насамперед має бути днем іспиту власного сумління, днем міркувань про долю своєї Батьківщини й своєї спільноти, саме про це йдеться в матеріалах книжкової виставки «Україна: утвердження незалежної держави» підготовленого до головного державного свята України.
23 серпня у  відділі абонемента Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка пройшла інформаційна година «Україна: утвердження незалежної держави» яка зібрала читачів поважного віку - мешканців Чернігівського геріатричного пансіонату. Зустріч розпочалася з розповіді бібліотекарів про історію свята. Присутні обмінялися думками з приводу питання - що ж для нас незалежність: дар чи випробування? Що ми втратила, а що отримали за часів незалежності? Чим пишаються українці?
 Для гостей була проведена екскурсія по бібліотеці, під час якої присутні змогли ознайомитися з роботою закладу та вручена добірка літератури зібраної користувачами відділу.












Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

Антологія молодої поезії США [Текст] / упоряд. [та пер. з англ.] Т. Малковича. - Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2016. - 278 с. : іл.

В антології представлено вибрані вірші найвідоміших молодих поетів США.
Упорядкував і переклав більшість творів молодий український поет і перекладач Тарас Малкович, який певний час жив у Нью-Йорку, досліджуючи як стипендіат Фулбрайта молоду американську поезію. 
На сьогодні це перша в світі перекладна антологія молодої поезії США. Передмову  до видання написав Том Гілі – поет, багаторічний керівник американської програми Фулбрайта у Нью-Йорку. 
Гайсміт, П.      Талановитий містер Ріплі [Текст] : роман / Патриція Гайсміт ; [пер. з англ. Н. Гоїн]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 317 с.

Патриція Гайсміт — автор психологічних детективів, від яких неможливо відірватися. Роман про Тома Ріплі — найвідоміший її твір, у якому йдеться про все найпотаємніше, що криється в кожному з нас і про що ми не хочемо розповідати. Роман неодноразово екранізували, а головні ролі грали відомі красені різних часів Ален Делон і Метт Деймон. Історію містера Ріплі розповідають на радіо ВВС і ставлять на сценах світових театрів.
Завдяки випадковому знайомству з аристократичним американським мільйонером, Том Ріплі нарешті отримує нагоду застосувати свої дещо дивні таланти. Йому належить вирушити до Італії та переконати сина багатія, який тринькає гроші в Європі, повернутися в Штати. Обдарований і разом з тим безбарвний, Ріплі є уособленням свого покоління – нікчемою, що намагається стати будь-ким, аби не розчинитися у натовпі назавжди. Це книжка про людину, яка, не маючи власного обличчя, вирішує привласнити чуже…
 Гук, Ю.         Німа [Текст] : роман / Юлія Гук. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 238 с.

Тасіта Степ — піддослідна. Бо ким ще може почуватися в цьому світі загнана у глухий кут творча натура? Маленьке піддослідне мишеня, що лише якимось дивом тримається за життя. Адже і у смерті не бачить сенсу. Наче за іронією долі, колишня художниця стає до роботи у фірмі з працевлаштування: скільки ж їх навколо — талановитих, але бездіяльних та нерішучих? І що вона відчуває до них — співчуття чи зневагу? Тому й не одразу дівчина зрозуміє, навіщо нею став так опікуватися вуличний музикант Жар. Допомога по господарству в обмін на секс — це була чесна домовленість. А коли цій угоді прийде край, дівчина зрозуміє: тягти своє життя з темного підвалу до сонця вона мусить сама.