понеділок, 2 квітня 2018 р.

Сара Джіо „Ожинова зима”


Сара Джіо – американська письменниця, журналістка та радіоведуча, автор сучасної прози зі світовим іменем, популярна новелістка, авторка бестселерів за версією The New York Times. Її твори перекладено понад 25 мовами. Роман „Ожинова зима” отримав високу оцінку від журналу „Real Simple” і названий найочікуванішою книжкою за версією „Kirkus Reviews”. 
Романи Сари Джіо – свого роду жанровий експеримент з детективною лінією в сюжеті, та поєднанням минулого і сьогодення, звісно це безпрограшний варіант успіху твору. Завжди цікаво спостерігати за тим, як минулі помилки та вчинки героїв впливають на нинішні відносини персонажів і події, що відбуваються навколо. 
Це моя п’ята прочитана книга Джіо, тому можу впевнено сказати – цей автор таки змушує читача забути про все, поки не буде перегорнута остання сторінка.   В творах кожне слово використано з розумом і витонченим почуттям сюжету і настрою історії. 
Роман „Ожинова зима” – дії якого відбуваються в різні періоди з двома різними героїнями – Сіеттл 1933 рік розповідає про життя жінки Віри Рей в якої зникає трирічний син Деніель. Та сьогодення розповідається про Клер Олдрідж репортера „Сіеттл Геральд”, яка отримує завдання написати про першотравневу „Ожинову зиму” – погодну аномалію, яка трапляється раз на сторіччя. Вона дізнається про викрадення яке відбулося в такій же засніжиний день сто років назад, і яке так  залишилося нерозкритим, і Клер присягається віднайти правду. Тим, більше вона незабаром виявляє, що історія зниклого хлопчика пов’язана з її власною долею, що між життями Клер і Віри існує багато несподіваних паралелей...  
Найбільше мого серця торкнулася історія Віри. Трагедія цієї жінки, її відчай і горе просто несуться зі сторінок в душу читача. Віра Рей – зразок материнської любові. Жінка, яка втративши сина, втратила себе. Дивлячись на часи, в які відбуваються події Віри і Деніела, не так вже й багато могла зробити бідна, незахищена і самотня жінка в світі, де панували гроші і зв’язки і без підтримки друзів або просто посторонніх людей можливо було дуже легко загинути. 
Ожинова зима – саме це об’єднує два століття, яка притрусила снігом все місто і змусила світ завмерти.Вийшло досить зворушливо, атмосферно і цікаво. 
Отже, ця історія ідеальна суміш детектива, опису життя багатих, романтичних епізодів по-голівудськи, материнських почуттів і пошуків відповідей на питання столітньої давності. Цікавий сюжет, живі герої і несподівана кульмінація – ось всі складові гарної історії, зібрані в романі Сари Джіо „Ожинова зима”. Насолоджуйтесь снігопадом подій.
Автор: Яна Петруняк