понеділок, 31 грудня 2018 р.


Літературний гороскоп на 2019 рік


2019 рік – рік Жовтої Земляної Свині, як відомо, вона завершує дванадцятирічний цикл східного календаря.
Рік миролюбної Свинки, стане найсприятливішим для нових захоплень, здійснення задумів та ідей, і так, добрий Жовтий Хряк принесе в своєму п'ятачку багато хорошого.
2019 рік очікується яскравим, наповненим активним і відкритим бажанням жити, творити, радіти життю в усіх її іпостасях. Багато з нас перестануть замислюватися про завтрашній день і почнуть цінувати те, що мають в даний конкретний момент.
Тож, пропонуємо вам свіженький літературний гороскоп на 2019 рік із захоплюючими історіями. До речі, всі книжечки чекають на вас на полицях відділу абонемента Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка. Залишилось тільки добре та весело провести свята і швиденько до бібліотеки.
То що ж обіцяє 2019 рік кожному з нас?
Овен (21.03 – 20.04)
Весь 2019 рік Земляна Свинка буде благотворно впливати на Овнів. У рік Свинки події виявляться яскравими, цікавими, перспективними в певних життєвих областях. Хоч труднощі і будуть виникати, у Овнів вийде з ними впоратися, а також отримати підтримку від сім'ї і друзів.
Свинка подарує Овнам насичений життєвий ритм, представники цього знаку зодіаку будуть намагатися встигнути все і скрізь, не упускаючи довгоочікуваний шанс. Дана напористість обіцяє успіх. А щоб, відпочити від такого ритму життя вам допоможе розслабитися роман американської письменниці Енн Тайлер «Блакитне мереживо долі» – історія трьох поколінь сім`ї Вітшенків, розповідь про кумедні моменти, зворушливі сімейні традиції і кохання на все життя. Водночас вона про самотність, швидкоплинність, непорозуміння між близькими, про те, що у будь-якої монети – і справжньої і фальшивої – є зворотний бік.

Телець (21.04 – 20.05)
З огляду на той факт, що весь 2019 рік проходить під заступництвом стихії Землі, Тельцям надається можливість взяти від життя все, що вони забажають. Вони отримають переваги в професійній сфері та зоні ділових інтересів. Що стосується неробства, то навіть лінуватися в 2019 році вони будуть з користю для себе.
Тому пропонуємо вам прочитати роман Елінор Браун «Світло Парижа»   це історія про те, як непросто стати самим собою і яка це насолода – знехтувати всіма умовностями, що відокремлюють нас від мрії. Дві історії – нашої сучасниці Мадлен та її бабусі, яка ще в 20-х роках, в «епоху джазу», здійснила романтичну подорож до Парижа, тісно переплітаються, знову і знову нагадуючи, що жити варто тільки на власних умовах, підкоряючись лише поклику серця і душі. 

Близнюки (21.05 –  20.06) 
Близнюки в 2019 році будуть винагороджені за свій легкий характер. При будь-яких несподіваних ударах долі вони не втратять впевненості. Більш того, будуть відчувати себе, як то кажуть, в своїй тарілці. Просто обігнуть перешкоду і підуть далі, якщо трапиться щось не так. Свинка пообіцяла і успіх в справах, і щастя в любові, і навіть фінансову удачу, але всі ці дари отримають лише працьовиті, свідомі та відповідальні представники цього знаку зодіаку.  А щоб надихнутись та розслабитись Близнюкам допоможе роман Пауло Джордано «Самотність простих чисел» –   вона про любов і самотність. Про батьків і дітей. Про відгомін давніх трагедій. Про спроможність – і неспроможність – жити і виживати. Про прірви у житті і мости через ті прірви. Про страхи – глибинні і поверхові. Про втечу від примар минулого та про саму можливість – і неможливість – від них втекти. Про толерантність до іншого і «не такого». Зрештою, про пару простих чисел – «близнюків». 

Рак (21.06 – 22.07)
Гороскоп на 2019 рік Ракам пророкує важливі і перспективні зустрічі. Треба сказати, Рак відчував себе в рік Собаки  таким щасливим і безтурботним, що з приходом Жовтої Свині злегка розгубиться і насторожитися. Але особливо хвилюватися не варто. Гороскоп на 2019 рік Раку радить бути більш оптимістичним, тоді все піде в правильному напрямі. А щоб не впасти духом, вам радимо прочитати Грем Сімсіон «Проект «Розі»»    надзвичайно смішна історія, яка неодмінно поліпшить вам настрій. Розповідь ведеться від милого професора генетики, який, попри проблеми у спілкуванні, прагне зрозуміти – чи спроможний він покохати по-справжньому.

Лев (23.07 – 22.08)
Грошовий і вдалий рік для багатьох Львів. У цьому році Лев буде весь час перебувати в центрі уваги, а його заслуги на трудовому поприщі, нарешті, будуть оцінені по достоїнству, і він отримає підвищення по службі. Вони стануть улюбленцями колективу, а начальник ставитиме Львів в приклад.
А щоб не перенапружуватися, потрібно частіше релаксувати та читати книги про подорожі. Тож рекомендуємо вам прочитати Дзвінка  Матіяш «Дорога святого Якова»    в романі висвітлено унікальний досвід, який авторка книжки переживає разом зі своїм чоловіком. Стан перебування у дорозі, фізичні і моральні зусилля, без яких не подолати такий шлях, знайомства з людьми з різних країн та ще багато цікавого на вас чекає в даному романі.

Діва (23.08 – 23.09)
У 2019 Діви виявляться в своїй стихії, вони відчують приплив сил, а також появу перспективних тенденцій, тому рік пройде легко і невимушено. Діви опиняться в списку щасливчиків, і до кінця року відзначатимуть успіх. Тому ми пропонуємо вам прочитати роман Дари Корній «Сузір’я Дів» — то плетиво жіночих доль, пов’язаних давнім амулетом, фатальним прокляттям і родинною історією, яка рясно скроплена моторошними таємницями, лукавими інтригами, безневинною кров’ю, підступними зрадами, безоглядною самопожертвою та справжнім коханням, що густим шлейфом тягнеться за Василиною від XVІІІ століття і до наших днів.

Терези (24.09 – 23.10)
Терези в 2019 році отримають багато цікавих пропозицій, в результаті зануряться в захоплюючу пригоду. Очікуються серйозні зміни. У Терезів з'явиться бажання навчатися чомусь новому або перетворити своє хобі на джерело доходу. Деякі Терези вирішать змінити роботу, або навіть отримати іншу професію. Кожного, хто піде за своїм натхненням, очікує успіх - обставини будуть працювати на них. Вони будуть знаходити час для релаксу завжди і всюди. Навколишні будуть їм навіть трохи заздрити. При цьому, незважаючи на вміння непомітно поспати прямо під час робочого процесу, Терези зуміють гори перевернути на професійній ниві, вони проявлять себе як справжні креативщики. А щоб надихнутися пригодами рекомендуємо вам почитати роман американської письменниці Мідж Реймонд «Мій останній континент»  – це могутня, багатопланова любовно-пригодницька оповідь, дія якої розгортається в екстремальних умовах. 

Скорпіон (24.10 – 21.11)
Гороскоп на 2019 рік для Скорпіона говорить про те, що Планети піднесуть представників цього знака до успіху.
Природна хитрість допоможе обійти пастки конкурентів, а за допомогою інтуїції та працьовитості Скорпіони зможуть досягти успіхів у всіх життєвих сферах.
Скорпіонам варто відмовитися від небезпечних задоволень, постаратися більше радіти - їх нервові клітини мріють про нові, яскраві та красиві враження (без усіляких стресів та зла). Представники цього знаку Зодіаку захочуть спокійного і розміреного темпу життя. В цілому рік вийде веселим і насиченим різноманітними подіями. Підтримати ці якості допоможе вам роман Марії Ткачівської «Я і мій Дон Жуан»  – роман пересипаний курйозами, комічними ситуаціями та життєвими парадоксами, що несподівано падають на голови героїв. 

Стрілець (22.11 – 21.12)
2019 рік у Стрільців очікується досить насиченим.
На початку 2019 року Стрілець, на жаль, відчує занепад сил, пов'язаний, в першу чергу, з переживаннями через матеріальні нестатки. Допомога прийде від близьких друзів та сім'ї, які допоможуть знайти вихід зі скрутної ситуації. Матеріальний стан видужає настільки, що вони почнуть думати про благоустрій будинку або розширення житлової площі. Загалом 2019 рік принесе Стрільцям неймовірне натхнення – треба поспішати творити, поки «пре». Проекти, які почнуть свою реалізацію, виявляться дуже прибутковими. Ну що ж, для натхнення пропонуємо прочитати неймовірно захопливий роман Робіна Слоуна «Цілодобова книгарня містера Пенумбри»    весела й цікава сповідь про всесвітню змову, загадки складних кодів, кохання, пригоди й таємницю вічного життя.

Козеріг (22.12 – 19.01)
Рік Свині піднесе серйозним і відповідальним Козерогам, які люблять, коли все йде за планом, ряд вельми несподіваних, але вкрай приємних сюрпризів. Це можуть бути неймовірні зміни в житті пов'язані з роботою або місцем проживання. 2019 рік багатий на ключові етапи. Але, треба сказати, забезпечений суцільний позитив: доленосні зустрічі, які змінять абсолютно все, отримання бажаної посади, пропозиція руки і серця, марш Мендельсона, народження дитини. Перешкоди на шляху влаштування особистого життя і успіху на професійній ниві в цьому році у них мінімальні. Людям, які народилися під цим знаком, радимо прочитати роман американської письменниці Лорен Грофф «Долі та фурії» живий роман про живих людей. Авторка з ретельністю сімейного психолого препарує шлюб, зазирає у минуле, дізнається родинні таємниці, аналізує вчинки і витягує з шафи старі скелети. 

Водолій (20.01 – 18.02)
Водолії в 2019 році будуть улюбленцями Фортуни. В цьому році у них складуться міцні відносини з обранцем, обіцяє весілля або вінчання. Тож вони будуть все частіше з'являтися в ресторанах і театрах. А що? Виходи в світ ніхто не відміняв, тим більше, що душа просить, тим більше, що є з ким. 2019 рік подарує Водоліям багато сил та енергії. А почитайте но Салмана Рушді «Два роки, вісім місяців і двадцять вісім ночей»  це роман-притча про кохання через віки і про неспроможність любити, що перетворює мудрість на схоластику, а віру на фанатизм. Це утопія навпаки: історія, написана від імені наших далеких і таємничих нащадків, про нашу епоху – звихнутий час, час дивовиж. 

Риби (19.02 – 20.03)
Для Риб 2019 рік складеться досить вдало. Рік виявиться плідним і радісним, Риби зможуть в повній мірі реалізувати творчі плани. У рік Свинки всі події стануть йти своєю чергою, тому вдома у Риб все буде спокійно і мирно. Найбільш гармонійний час – літній сезон, тож потрібно відправитися в тривалу подорож.
Свиня, покровителька 2019 року, миролюбна і вітає працю. Саме тому Рибам не варто концентруватися виключно на боротьбі за робоче місце, важливо зосередитися на самій роботі.
Щоб надихнутись справедливістю на цілий рік, рекомендуємо прочитати роман Мирослава Дочинця «Лис»  про чоловіка незвичайної долі й унікального хисту, який шукає в провінції свої загублені сліди, а знаходить сенс життя, нові цінності й нове кохання.


Автор:  Я. Д. Петруняк