вівторок, 7 квітня 2015 р.

Що не бажано вживати при застуді

Лікарі поділилися думкою про ті продукти, які не варто вживати під час простудних захворювань. Мало кому відомо про дієти при застуді і кашлі. Проте існує чималий список продуктів, вживання яких при застуді небажано:  
Табу на рясне харчування - годувати хворого - все одно, що годувати хвороба. Цю закономірність помітили ще стародавні лікарі, які забороняли своїм хворим рясно харчуватися. В іншому випадку вся енергія піде на перетравлення їжі, а на боротьбу з хворобою сил ніяких не залишиться. Так хворі вболіватимуть довше, що підвищує ймовірність ускладнень.  
Звичайно ж, це зовсім не означає, що при застуді та грипі потрібно голодувати. Просто необхідно зменшити порції і вставати з-за столу з відчуттям легкості і невеликого голоду.  
Гаряче питво - как не странно, але гарячі напої під час застуди небажані. Окріп подразнює слизову оболонку ротоглотки, і ви можете обпекти горло. Спочатку вам може здатися, що від гарячого чаю вам стало легше, але це всього лише тимчасове полегшення, яке змінюється погіршенням стануПід час застуди та грипу рекомендується випивати багато рідини. Пийте напої теплими або злегка гарячими - комфортними для вашого горла і стравоходу.  
Лимон і інші цитрусові - вживання лимонів та інших цитрусових фруктів під час застуди та грипу небажано. В них велика кількість вітаміну С, але в цих фруктах також багато кислот, а віруси і бактерії непогано себе почувають в кислому середовищі. Ось чому при застуді рекомендують пити мінеральну лужну воду.  
Солодощі - в ласощах немає нічого корисного. Лікарі-дієтологи радять зовсім виключити солодощі зі свого раціону харчування, тим більше при хворобі. Солодощі - це висококалорійне харчування, що має на організм певне навантаження. Але, крім цього, солодощі також пригнічують активність імунної системи. Так, американськими вченими було доведено, що рясне споживання цукру знижує функціональність лейкоцитів - імунних клітин, що захищають наш організм від патогенних збудників і будь-яких чужорідних агентів.  
Крім того, при вживанні солодощів, цукор частково осідає на стінках горла і ротової порожнини, що тільки сприяє розмноженню патогенних бактерій, посилюючи запальні процеси в ротоглотці.  
Кава і алкоголь - під час хвороби кави і алкоголь потрібно виключити, оскільки вони сприяють зневодненню організму, що неприпустимо при гострих респіраторних вірусних інфекціях. Навіть невелика кількість спиртного під час хвороби не рекомендується.  

1 квітня - День сміху
2 квітня - Міжнародний день дитячої книги
- 175 років від дня народження Еміля Золя (1840-902), французького письменника
- 125 років від дня народження Якова Григоровича Савченка (1890-1937), українського поета, журналіста, літературного критика
4 квітня  - Міжнародний день інтернету
- День створення НАТО (1949)
- День геолога
5 квітня - Вербна неділя
7 квітня - Благовіщення Пресвятої Богородиці
- Всесвітній день здоров'я
12 квітня - Світле Христове Воскресіння. Великдень
- Всесвітній день авіації та космонавтики
14 квітня- 70 років від дня народження Сергія Сергійовича Дяченка (1945), українського письменника-фантаста і сценариста
15 квітня - Міжнародний день культури
17 квітня - День довкілля
18 квітня - 115 років від дня народження Валентини Миколаївни Чистякової (1900-1984), української актриси
19 квітня - 130 років із дня смерті Миколи Івановича Костомарова (1817-1885), українського історика, етнографа, письменника, громадського діяча, одного із засновників Кирило-Мефодіївського братства
21 квітня - 105 років від дня народження Юрія (Георгія) Семеновича Лисенка (1910-1994), українського актора, режисера театру і кіно
22 квітня - Всесвітній день Землі
23 квітня - Всесвітній день книги та авторського права
- 95 років від дня народження Григорія Михайловича Тютюнника (1920-1961), українського письменника
26 квітня - Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф
День Чорнобильської трагедії
28 квітня - Всесвітній день споріднених міст
30 квітня - 110 роківвід дня народження Євгенії Зенонівни Григорович(1905-1978), українського кінорежисера