середу, 11 липня 2018 р.

Імбирний чай для полегшення головного болю, печії та зниження рівня цукру в крові

Імбир — чудова спеція, і ми тримаємо парі, що ви багато чули про його користь для здоров'я. Корінь містить амінокислоти і мікроелементи.
Основне біологічно активне з'єднання в імбирі, гінгерол, дає цьому кореню блискучі властивості. Це відмінний протизапальний засіб і потужний антиоксидант.
Імбир настільки універсальний, і ви можете додати його майже до кожного прийому їжі. Він добре поєднується з коктейлями, напоями та чаєм. Імбир — один з найбільших продуктів, які ви коли-небудь будете пробувати, особливо якщо ви маєте справу з травленням. Деякі використовують його для зміцнення травного тракту. Ваша кишка розповідає багато про ваш загальний стан, тому краще тримайте її сильною та здоровою.
Як дізнатися, чи підходить імбир для вас? Ми дамо вам кілька вагомих причин використовувати його частіше. Імбир піднімає ваше здоров'я на більш високий рівень, сприяє здоровій втраті ваги, зменшує запалення і покращує роботу мозку. Так, ви повинні використовувати його кожен день!
Давайте розглянемо деякі з його переваг для здоров'я:
Поліпшення травлення
Імбир покращує травлення. Він стимулює травну кислоту у вашому шлунку і забезпечує кращу рухливість шлунка. Використовуйте його, щоб поліпшити ваш метаболізм і лікувати розлад травлення.
Запобігання метеоризму
Якщо ви вважаєте, що імбир буде дратувати ваш шлунок, настав час знову подумати. Імбир – заспокійливий засіб, і він також забезпечує анти-метеоризм. Використовуйте його, щоб зменшити кількість газів, здуття живота і метеоризм. Якщо це ваші загальні проблеми, додайте свіжий імбир в своє меню або випийте чашку імбирного чаю після обіду.
Зменшує запалення
Це, ймовірно, його найбільша сила. Тим хто страждає артритом, часто рекомендують використовувати імбир, і те ж саме відноситься до всіх, хто має справу із запаленням. Він працює майже миттєво, і ви помітите поліпшення в найближчі кілька годин.
Запобігання печії
Використовуйте імбир для лікування кислотного рефлюксу. Це покращує травлення і зменшує симптоми кислотного рефлюксу або печії. За словами вчених, імбир є більш потужним, ніж звичайний кислотний рефлюкс-препарат.
Запобігає нудоті
Використовуйте імбир для профілактики і лікування зморшок, ранкової нудоти (під час вагітності) і нудоти в цілому. Імбир може також зменшити нудоту, викликану хімічними препаратами.
Профілактика хвороби Альцгеймера
Дослідження показали, що регулярне споживання імбиру допоможе для профілактики хвороби Альцгеймера. Це зменшує погіршення стану мозку. Вчені також підтверджують зв'язок між вашою травною системою та мозком. Іншими словами, ви повинні тримати їх здоровими.
Регулює рівень цукру в крові
Діабетики також повинні використовувати імбир. Він регулює рівень цукру в крові і пропонує антидіабетичний ефект, що означає, що він запобігає появі спайків в крові. Імбир також знижує рівень холестерину і нормалізує артеріальний тиск.
Сприяє зниженню ваги
Імбир дає вам масу енергії і покращує ваш метаболізм. Це гарна новина для всіх, хто страждає ожирінням.
Покращує абсорбцію поживних речовин
Імбир має здатність покращувати поглинання важливих поживних речовин з інших продуктів. Додайте імбир в їжу, щоб отримати більше вітамінів і мінералів з їжі. Він стимулює ферменти, які сприяють цьому процесу абсорбції.
Скільки імбиру ви повинні використовувати?
Вам не потрібно бути строгим у своєму споживанні імбиру, використайте, принаймні, дві столові ложки свіжого імбиру. Додайте його в їжу або зробіть собі імбирний чай. Деякі кажуть, що це допомогло їм лікувати застуду та інші нездужання.

Джеймс Дешнер "Той, що біжить лабіринтом"

Глибоко вдихніть, перш ніж почати читати книжки Джеймса Дешнера 
"Deseret News"
821(73)
   Д 39

    Дешнер, Джеймс    Бігун у Лабіринті [Текст] : [роман] / Джеймс Дешнер ; [пер. з англ. Наталі Вишневської]. - Київ : КМ-БУКС, 2015. - 381 с.

Отямившись у ліфті, Томас пам'ятає тільки одне: власне ім'я. Ліфт виносить його у дивне місце, де мешкають такі самі підлітки, як він, - підлітки, яким навіщось стерли пам'ять. Усіх їх для чогось помістили у велетенський лабіринт, з якого вони от уже два роки марно шукають вихід. Але вихід знайти треба будь-що, бо дуже скоро жалюгідне, однак безпечне життя закінчиться, і чи зможе бодай хтось тоді вижити?  
821(73)
   Д 39

    Дешнер, Джеймс     Випробування вогнем [Текст] : [роман] / Джеймс Дешнер ; [пер. з англ. Наталі Вишневської]. - Київ : КМ-БУКС, 2015. - 316 с.

Втеча з лабіринту мала відкрити Томасу й решті глейдерів шлях на свободу. Тільки виявилося, що тести ще не закінчилися, і тепер їх чекає друга фаза – випробування вогнем у розжареній пустелі, яку дуже влучно назвали Пеклом. На те, щоб перетнути Пекло й дістатися безпечного прихистку, глейдери мають два тижні. Але тепер у них є конкуренти, тож ставки підвищуються. Кому вдасться дійти до кінця й не загинути?  
 821(73)
   Д 39
   
Дешнер, Джеймс     Ліки від смерті [Текст] : [роман] / Джеймс Дешнер ; [пер. з англ. Марії Пухлій]. - Київ : КМБУКС, 2018. - 316 с.  

Це кінець. «БЕЗУМ» відібрав у Томаса все: життя, друзів і спогади. Але ж це нарешті позаду! Випробування майже закінчилися — лишилося останнє. Та чи переживе його бодай хтось? Однак «БЕЗУМ» не знає, що Томас пригадав значно більше, ніж можна припустити, і тому не вірить жодному слову цієї організації. Нехай правда виявиться жахливою, але Томас здолав Лабіринт, здолав випробування вогнем, і він готовий ризикнути всім, щоб урятувати друзів. Прийшов час покласти край брехні й облуді.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

821(73)
   К 34

    Келли, Мэри Пэт     Залив Голуэй [Текст] : [роман] / Мэри Пэт Келли ; [пер. с англ. Игоря Толока]. - Харьков : Клуб Семейного Досуга, 2018. - 589 с.


Бестселлер! В основе книги — реальная история семьи Мэри Пэт Келли Захватывающая сага о мужестве и стойкости ирландских эмигрантов сквозь призму судьбы одного рода Шесть поколений — один долгий путь… Выросшая среди бескрайних зеленых долин Ирландии, Онора никогда не думала, что когда-то будет вынуждена покинуть край предков. Ведь именно здесь она нашла свою первую любовь, вышла замуж и родила прекрасных малышей. Но в середине ХІХ века начинается великий голод и муж Оноры Майкл умирает. Вместе с детьми и сестрой Майрой Онора отплывает в Америку, где эмигрантов никто не ждет. Начинается череда жизненных испытаний: разочарования и холодное безразличие чужой страны, нищета, тяжелый труд, гражданская война… Через все это семье Келли предстоит пройти и выстоять, не потеряв друг друга. Ведь только вместе они смогут преодолеть все.
821(73)
   К 41
    Кінг, Стівен     Серця в Атлантиді [Текст] : роман / Стівен Кінг ; [пер. з англ. Софії Берлінець]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. – 617 с.

Книга неперевершеного короля жахів Стівена Кінга, в яку увійшли п’ять його повістей, написаних у період з 1960 по 1999 роки. Усі частини поєднані сюжетно та зображують життя героїв, на яких сильно вплинула В’єтнамська війна. «Ниці люди в жовтих плащах» «Серця в Атлантиді» «Сліпий Віллі» «Для чого ми у В’єтнамі?» «Тіні ночі спадають з небес».
821(410)
   Т 52

    Толкін, Джон Рональд Роел     Падіння Артура [Текст] / Дж. Р. Р. Толкін ; за ред. Крістофера Толкіна ; з англ. пер. Олена О'Лір ; літ. ред. і консультант Олег Фешовець. - Львів : Астролябія, 2016. - 244 с.

«Падіння Артура», єдиний літературний екскурс Дж. Р. Р. Толкіна у світ легенд про бриттського короля Артура, цілком може вважатися його найрафінованішим і наймайстернішим здобутком у зверненні до давньоанглійського алітераційного вірша. Тут він переосмислив стародавні артурівські сказання, привнісши в них усеохопне відчуття грізної величі й рокованостичи то він розповідає про Артурову виправу за море, до далеких поганських країв, чи про втечу Ґвіневери з Камелоту, чи про велику морську битву після повернення Артура до Британії, чи описує зрадника Мордреда або ж болісні вагання Ланселота в його замку. Та, на жаль, «Падіння Артура» належить до тих кількох великих епічних поем, яких Толкін свого часу не закінчив, і її вперше опублікував його син, вірний хранитель спадку великого майстра, Крістофер Толкін. Він і супроводжує поему трьома блискучими есеями, в яких веде мову про артурівську літературну традицію, еволюцію «Падіння Артура», відображену в батькових чернетках, а також про зв’язки поеми зі світом Середзем’я.
 821(430)
   Х 18

    Хаммесфар, Петра      Грешница [Текст] : роман / Петра Хаммесфар ; [пер. с нем. Екатерины Бучиной]. - Харьков : Клуб Семейного Досуга, 2018. - 414 с.

Размеренная, спокойная жизнь Коры Бендер закончилась после Рождества: каждую пятницу и субботу, когда муж приходит к ней в постель, в голове у Коры грохочет одна и та же песня, которая сводит ее с ума… Однажды, не сумев сдержать свое безумие, она едва не сломала мужу шею. Чтобы как-то заладить отношения, семья едет отдохнуть на озеро. Кора замыслила самоубийство, но перед этим хочет еще немного побыть рядом с маленьким сыном. Однако и там Кора потеряла контроль над собой. И… кухонным ножом убила мужчину, оказавшегося рядом с ней на пляже… Всему виной злосчастная песня…