четвер, 4 серпня 2016 р.

Чим корисне цільнозернове борошно для здоров'я


 Домашня випічка практично завжди виходить смачніше магазинної. У чому її секрет? У правильному рецепті, секретних інгредієнтах або якість борошна?
Як її виробляють? Ще зі шкільної лави ми знаємо, що борошно отримують в результаті переробки зерен пшениці. Примітним є те, що основу звичайної борошна становить лише одна перероблена частина зернятка, іменована ендоспермом. Тоді як в цільнозерновому борошні присутні не тільки ендосперми, а й інші частинки зерен - зародок і оболонка. Саме в них міститься велика кількість масел і корисних компонентів, що робить продукт надзвичайно корисним.
Корисні властивості.  У цільнозерновому  борошні сконцентрована величезна кількість вітамінів і мінералів, зокрема вітамін В, Е, Н, а також кальцій, марганець і залізо. Вони допомагають оздоровити кровоносну, серцево-судинну і травні системи організму. Даний сорт борошна славиться і наявністю клітковини, що полегшує роботу кишечника. А вуглеводи і білки, якими багатий хліб з цільнозернового борошна, не зашкодять навіть людям із зайвою вагою.
Шкода для організму Що стосується недоліків товару, то їх значно менше, ніж достоїнств. Так, цільнозернове борошно під забороною для людей з холециститами і гастритами. Це пов'язано з наявністю в ній великих частинок, які дратують слизову оболонку шлунка і кишечника. Оболонки зерен, які входять до складу цільнозернового борошна, можуть містити важкі метали. Це можливо лише в тому випадку, якщо пшениця росла в забрудненому місці.