середу, 15 березня 2017 р.


15 березня  Центр по обслуговуванню користувачів з особливими потребами запросив підопічних геріатричного пансіонату відвідати Чернігівську обласну універсальну наукову бібліотеку ім. В.Г. Короленка. До їх уваги було запропоновано переглянути виставку ніжинської майстрині Ірини Василюк «Танок стрічки й полотна», прослухати бібліографічний огляд «Корисні речі своїми руками», переглянути сюжети обласного та міського телебачення про творчість Ірини Василюк та Агнеси Ляшенко. Відбулось спілкування з чернігівською майстринею Людмилою Толбаєвою. Працівник відділу абонемента провела ознайомчу екскурсію по бібліотеці.
Підопічні геріатричного пансіонату були задоволені зустріччю з творчими людьми і їх роботами.

понеділок, 13 березня 2017 р.

Міла Іванцова "Я тут живу"

Іванцова Міла — українська письменниця, перекладач, журналіст, педагог і активний громадський діяч України. Володарка титулу "Золотий письменник України"(2012 р.), неодноразовий дипломант і лауреат літературного конкурсу "Коронація слова", автор шести виданих романів, а також збірок оповідань, учасник антологій сучасної прози.
Роман "Я тут живу" популярної української авторки чекав на видання дев’ять років. Він показує життя Києва і його мішканців у період між двома Майданами, коли люди, зі слів авторки: «не надто дослухалися до пульсу старовинного міста як живої істоти… Але всі ми у ньому жили, переплітаючись долями, більше чи менше цінуючи сам цей факт і один одного. Долали кожен свої сходинки, набивали кожен свої ґулі та, розчаровані результатами першого Майдану, знову сподівалися лишень на себе, не надто вірячи в «манну» з Печерських пагорбів. Працювали, виживали, любили, або шукали любові, подекуди замінюючи її сурогатом. Дехто покидав Київ і Україну назавжди, зневірившись у можливості перемін. Дехто полишав метушню цього міста, але навічно залишався прахом в його землі.
Автор не читає моралі. Не судить героїв. Не робить висновків. Вважайте, що просто дивитеся фільм про звичайні людські історії, які підгледіла прихована камера.
І знайте – ми змінилися. І автор. І Київ. І його мешканці. Навіть якщо хтось вважає, що він був осторонь. Ми всі пливемо в одному човні».
Роман про маленьких людей у великому місті, написаний з любов’ю до міста і до людей.