середа, 8 травня 2024 р.

Нові надходження

 

Читайте з нами українське!

 


 Нові книги це завжди приємна подія для читачів бібліотеки. Сьогодні ми запрошуємо всіх до перегляду літератури різної  за жанром та смаком, виданої українською мовою.


821(477)
   Б 68
Блейкер, Пітер. Райдуга навколо сонця [Текст] : також серія творів "Життя, смерть та кохання" : [збірка] / Пітер Блейкер. - Київ : Кондор, 2023. - 268, [3] c.

Життя заможного бізнесмена Марка можна побачити лише у казках: квартири, дорогі автомобілі, красива дівчина. Проте одна подія змінює Марка: врятувавши дівчинку з полум'я та сам ледь не загинувши, він полишає все та вирішує піти у паломництво до Єрусалиму у пошуках відповідей на свої запитання. Шлях далекий та складний, сповнений пригод та небезпек. Але Марк впевнений, що там, біля Гробу Господнього, на нього чекає відповідь на найбільшу таємницю.


821(477)
   Б 73
  Богатиренко, Олена. Не моя Мія [Текст] : [роман] / Олена Богатиренко. - Київ : Кондор, 2020. - 167 с.

Молода жінка Ялинка живе у двох вимірах: в одному вона заміжня, в неї син Бо і чоловік Алекс. В іншому в неї є коханий чоловік на ім’я Птах і донька Мія. Яке життя справжнє? Чи дійсно кохання вміє рятувати, лікувати і долати усі перешкоди, навіть тоді, коли здається що зміни неможливі?

Ця книжка повертає віру в те, що справжнє кохання існує.


821(477)
   В55
Вишник, Олексій. Приазовська савана [Текст] / Вишник Олексій. - Київ : Темпора, 2023. - 207 с.

Одного дня Кіра вирушає на пошуки батька, якого не бачив із дитинства. У дорозі на нього чатують містичні леви, здатні захистити або розірвати на місці, стрілянина посеред нічної Хортиці та погоня з несподіваним фіналом. Подорож Приазовською саваною не вимірюється кілометрами, це шлях дорослішання у складних стосунках із сім’єю, переживання першої закоханості, пошуку своєї ідентичності та краси там, де ти народився та виріс. Такий шлях ми всі розпочинаємо, не знаючи, де він закінчиться, маючи єдину спробу наповнити своє життя справжніми почуттями.


821(477)
   Л38
 Легендарій дивних міст [Текст] : [збірка] / [упоряд. А. Сіліна]. - Харків : Ранок, 2023. - 332, [3] c.

Збірка, що об’єднала твори відомих авторок фентезі, звела стару добру казку й міську легенду. Вісім фентезі-ретелінгів, шалений сюжет яких дивно вплетений в надійну стару канву. Вісім українських міст: Донецьк, Київ, Львів, Винники, Нікополь, Дніпро, Бровари та Луцьк — кожне з власною легендою, що чаїть і моторошне, і прекрасне. 

 


821(477)
   Р 26
Рафєєнко, Володимир.  Петрикор - запах землі після дощу [Текст] : [роман] / Володимир Рафєєнко. - Львів : Видавництво Анетти Антоненко, 2023. - 220, [3] с.

Володимир Володимирович Рафєєнко - представник сучасного українського постмодернізму. Талант письменника багатогранний. Він автор поетичних і прозових творів, серед яких романи, розповіді, вірші і навіть поема в прозі. Цю книгу ми радимо тим, хто любить інтелектуальну літературу, що представляє альтернативний погляд на реалії нашого часу і насичену фантасмагоричними образами і сюжетами. Саме це становить основу творчості Володимира Рафєєнко. У його книгах химерним чином переплелися казка і реальність, міф і буденність, героїчна архаїка і нудна проза життя. Це робить творіння письменника особливими, унікальними і неповторними.


821(477)
   Р 69
Романюк, Юлія. Танхельм. Первісний Дух [Текст] : роман / Юлія Романюк. - Харків : Фабула, 2023. - 394, [5] с.

Танхельм — королівство морфів, на половину людей, на половину тварин, яким править Джайна Благородна. Але однієї ночі все змінюється: королева гине, а до влади приходять заколотники на чолі з кривожерливим магом Ерголом. Танхельм перетворюється на в'язницю, морфи голодують і дичавіють. Ергол полює на «Книгу Стихій», а ключ до неї — Ейла Одноока, що десять років провела у засланні на Крайній Півночі. Від Ергола її рятує незнайомець, який знає про минуле Ейли більше, ніж вона сама. І тепер морфиня змушена з’ясувати, що насправді сталось тієї фатальної ночі. Передусім для того, щоб віднайти себе справжню. Заборонена магія, духи природи й фантастичні істоти супроводжуватимуть читачів, які разом з Ейлою дійдуть до основ і постануть перед Первісним Духом.


821(477)
   Т76
 Троян, Сергій Станіславович.  Грані війни: мережевий щоденник історика [Текст] / Сергій Троян. - Київ : Ніка- Центр, 2023. - 271 с.

У мережевому щоденнику відомого українського історика Сергія Трояна відбилися рефлексіїї на значущі виклики, небезпеки і перебіг подій першого року повномасштабної російсько-української війни (24 лютого 2022 – 24 лютого 2023 рр.). Людина, що тонко відчуває, – українець, патріот, учений, дипломат – створив багатогранну розповідь громадянина, що переживає трагедії, які розкололи наш звичний світ. Емоційні екскурси у передумови та історичне підґрунтя, зовнішню політику, реакцію офіційного і неофіційного закордоння, внутрішні настрої, суто бойові дії узагальнюють досвід пересічного українця, пов’язаний з життям і війною, викликають співпереживання і великий інтерес до описаних подій.