середу, 9 липня 2014 р.

Шановні наші користувачі! Добрий день! Пропонуємо вашій увазі цікаву інформацію, яку розміщено на нашому  сайті обласної бібліотеки ім.В.Г.Короленка в блозі техніко-економічного відділу "Світ науки,техніки та економіки"  бібліотекарем Оксаною Плауновою. Гадаємо, вам буде цікаво!

Сліпі діти зможуть читати тактильні книги, надруковані на 3D-принтері

Група фахівців з Колорадського університету на чолі з доцентом Томом Йе друкують на 3D-принтері книги з картинками. Вони дозволяють сліпим дітям читати нарівні зі своїми однолітками. Проект отримав назву «Тактильна книга з картинками», повідомляєNovostiUA.net

Доцент розповідає, що він любить читати книги разом із сином. В один момент він подумав, що можна зробити книги для сліпих або слабозорих дітей більш «відчутними». Першою такою книгою стала улюблена історія його дитини «Надобраніч, Місяць».

На 3D-принтері він надрукував книгу з товстими сторінками. Слова виконані шрифтом Брайля, а ілюстрації стали тривимірними. 3D-принтери, відзначає Йе, стають ефективнішими і, головне, дешевшими. Незабаром в кожному будинку буде такий пристрій, подібно звичайному принтеру.

Головною метою команди вчених стала розробка програми для нанесення на сторінки картини і перетворення фотографій в моделі, які можуть бути використані для 3D-друку. Ця програма стане в нагоді батькам, чиї діти мають проблеми із зором.
В даний час на ринку є тактильні книги. Але виготовляються вони вручну, що призводить до їх високої вартості і браку. Йе хоче, щоб батьки могли купити звичайну книгу з паперу і роздрукувати на 3D-принтері за допомогою його програми тактильну версію.
1 липня- 210 р. від дня народження Ж.Санд(1804-1876) французької письменниці

12 липня- День Святих Первоверховних Апостолів Петра і Павла

13 липня- 120 р. від дня народження І. Е. Бабеля (1894-1940) українського письменника

16 липня- День прийняття Декларації про державний суверенітет України

25 липня-  85 р. від дня народження В. М. Шукшина (1929-1974) російського письменника, сценариста, актора

29 липня-  165 р. від дня народження О. Пчілки(1849-1930)