середу, 16 грудня 2015 р.

На Чернігівщині для інвалідів обладнають залізничні станції

На реалізацію Програми із створення належних умов для доступу людей з інвалідністю до об’єктів залізничної інфраструктури у 2016 році виділять 1,5 мільярди гривень. 
На Чернігівщині також є станції, які увійшли до цього списку.
Важливий нюанс – якщо раніше облаштовувалися великі вокзали й об’єкти, то новою програмою передбачено зробити комфортнішими для осіб з обмеженими можливостями й дрібніші залізничні об’єкти.
Зокрема, передбачено обладнати пандусами та поручнями вокзали, зали очікування, кабіни санітарних приміщень.
Залізничники також встановлять понижені бордюри пішохідного тротуару для можливості безперешкодного потрапляння людей на візках, квиткові каси із заниженим підвіконням для обслуговування пасажирів з інвалідністю.
Також будуть модернізовані інформаційні табло, піктограми, візуальні попередження-покажчики. Встановлять таблички візуальної інформації рельєфним літерно-цифровим шрифтом і шрифтом Брайля, а також рельєфно-тактильні лінії по краях платформ.
Крім того, для покращання якості обслуговування особливих пасажирів будуть проводитися навчання з черговим персоналом вокзалів, станцій та працівниками поїзних бригад.
У 2016 році різні роботи зі створення кращих умов для людей з інвалідністю будуть проведені на багатьох українських вокзалах і станціях.
З Чернігівщини до цього списку потрапили лише станції «Камка» і «Прилуки».
http://val.ua/uk/84411.html

Немає коментарів:

Дописати коментар