понеділок, 9 жовтня 2017 р.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

Графтон, Сью.     Х (екс) [Текст] : [роман] / Сью Графтон ; пер. з англ. Кирила Булкіна. - Київ : КМБУКС, 2017. - 494 с.

Чи не найзловісніший роман Сью Графтона. Безжальний серійний убивця не залишає слідів своїх злочинів. Авторка порушує правила й прокладає нові шляхи: визначенню, хто саме є цим соціопатом, вона відводить зовсім мало часу. Питання полягає лиш у тому, чи встигне героїня довести свої звинувачення проти вбивці, перш ніж стане його наступною жертвою.
"Х" - твір преміум-класу, просто унікальний... Що не сторінка то ексцентричний персонаж. Герої цього роману здатні уникнути будь-якого стеження, однак безсилі проти детектива Кінзі, варто їй лишень посадити їх навпроти себе і просто подивитися їм в очі.
Грішем, Джон.     Адвокат негідників [Текст] / Джон Грішем ; пер. з англ. Тетяни Ткалюк. - Київ : КМБУКС, 2017. - 397 с.

Себастьян Руд захищає людей, до яких інші адвокати і близько не підійшли б: підлітка-наркомана, огидного кримінального авторитета, засудженого до смертної кари; домовласника, заарештованого за стрілянину по спецпризначенцях. Чому такі клієнти? Бо він вірить, що кожен має право на справедливе судочинство, навіть якщо йому доведеться трохи змахлювати. Він ненавидить несправедливість, йому не подобаються страхові компанії, банки чи великі корпорації; він не довіряє усім щаблям влади і кепкує з концепцій системи щодо етичної поведінки.
Творчість Грішема - завжди надзвичасйно захоплива - еволюціонує у дещо більш серйозне, більш потужне, гідне його незрівнянного таланту.
Грофф, Лорен.     Долі та фурії [Текст] : [роман] / Лорен Грофф ; пер. з англ. Ольги Захарченко. - Київ : Наш формат, 2016. - 402 с.

«Долі та фурії» — живий роман про живих людей. Авторка з ретельністю сімейного психолога препарує шлюб, зазирає у минуле, дізнається родинні таємниці, аналізує вчинки і витягує з шафи старі скелети. 
В центрі сюжету — життя успішного драматурга Ланселота «Лотто» і його коханої дружини Матильди, яка усе життя провела в тіні чоловіка. Дія роману розгортається у Нью-Йорку впродовж двадцяти п’яти років. Але одного дня стає зрозуміло, що самозакоханий геній Лотто — лише маріонетка в руках своєї дружини. Зовні ідеальний шлюб іде тріщинами: повага поступається місцем брехні, кохання — інтригам.
Д'Апрікс Суїні, Синтія.     Гніздо [Текст] : [роман] / Синтія Д'Апрікс Суїні ; [пер. з англ. Д. Сачян]. - Київ : КМБУКС, 2017. - 383 с.  

Подружжя Пламбів, доволі заможні люди, запланували передати своїм дітям певний статок, коли молодшій дочці виповниться 40 років. Та незадовго до цього один із синів потрапляє в аварію, тож мати, аби залагодити справу, витрачає майже все з того, що мало належати чотирьом. А кожен із них має власні нагальні потреби і тому дуже сподівається отримати свою частку...
Уже з перших сторінок роману стає зрозуміло, що на читача чекають заплутані життєві історії, де присутні і непрості родинні стосунки, і звичайні людські турботи та радощі, і тонкий гумор. 
Дяченко, Марина.     Страта [Текст] : фантаст. роман / Марина та Сергій Дяченки ; [пер. з рос. В. Бойка]. - Харків : Фоліо, 2017. - 346 с.

Роман "Страта" - перша книга з нової серії "Світи Марини та Сергія Дяченків", започаткованої видавництвом "Фоліо". У ній побачать світ майже всі твори письменників, перекладені українською та чудово ілюстровані. 
...Письменниця Ірена Хміль потрапляє в лабіринт світів, створених таємничим Моделятором — її колишнім чоловіком, геніальним винахідником. Вона розуміє, що треба рішуче втрутитись, бо «творіння» безумця вже не контролюється його волею і може спричинити катастрофу, яка зруйнує світ... 
Жураковська, Ірина.     По той бік війни [Текст] : роман / Ірина Жураковська. - Чернівці : Книги - XXI, 2017. - 495 с.

Перша світова. Перші танки і літаки. Перші короткі спідниці. А для когось – перше кохання. Становлення Червоного хреста і становлення незалежної жінки. Пошук дороги додому і пошук дороги до себе. Любов до Батьківщини і любов до ближнього. Роман ставить складні й незручні запитання, що не втратили актуальності за сто років.
Головні герої роману – німець Бáстіан фон Деттен та француженка Констанс Шартьє – зустрічаються у французьких Арденах навесні 1914. Короткий і бурхливий роман закінчується вагітністю й весіллям, однак початок війни розкидує молодят по різні сторони фронту. Зв’язок між ними обривається, і для кожного починається своя війна і своя історія. Кожен мусить втратити все і знайти своє місце в житті, перевіривши на міцність усі свої переконання й самого себе.
Інг, Селесте.    Несказане [Текст] : [роман] / Селесте Інг ; пер. з англ. Анастасія Дудченко. - Київ : Наш формат, 2016. - 247 с.

Роман «Несказане» — один із найгучніших дебютів 2015 року. Молода письменниця приголомшила читачів глибоким, багатошаровим, блискуче написаним, вишуканим романом. «Несказане» — захоплива книга про любов, секрети та брехню, які завжди йдуть поруч. 
Лідія — центр всесвіту сім’ї Лі. Довкола неї обертаються усі мрії, сподівання, слова і вчинки. Мати наперед визначила її долю — свою блакитнооку дівчинку вона бачить лікаркою, дорослою, упевненою в собі жінкою. Купує їй книжки, допомагає робити домашні завдання, береже, мов коштовний скарб, і навіть не пускає з дому. Батько мовчки потурає дружині. Інші двоє дітей ростуть у тіні виплеканого батьками «сонечка». Та одного дня їхня зірка зникає назавжди. Чорна діра, що утворилася у душах батьків, затягує всіх, хто лишився... Чи наважаться рідні, опинившись на краю прірви, нарешті сказати те, про що мовчали? 

Немає коментарів:

Дописати коментар