вівторок, 29 травня 2018 р.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

821(73)
   Б 41

    Бейті, Пол     Запроданець [Текст] : [роман] / Пол Бейті ; [пер. з англ. Наталії Ференс]. - Київ : КМ-БУКС, 2017. - 318 с. 

Лауреат Букерівської премії Пол Бейті, чорношкірий мешканець Лос-Анджелеса, все життя ріс з усвідомленням власної чорноти, про яку важко забути в Америці навіть у часи чорношкірого президента. У своєму новому гостросатиричному романі, який за два роки з дня виходу зібрав цілу низку престижних нагород, автор кидає виклик священним принципам Конституції США: його чорношкірий герой вирішує відновити у рідному Діккенсі давно забуту сегрегацію, та зробить найскладнійший крок, який тільки можна уявити: відродить у рідному місті рабство.
 821(73)
   В 26
    Вейр, Енді     Артеміда [Текст] : [роман] / Енді Вейр ; пер. з англ. Дмитра Кушніра. - Київ : КМ-БУКС, 2017. - 399 с.

Джаз Башара — злочинниця. Принаймні, певною мірою. Життя на Артеміді — першому місті на Місяці — легке лише для туристів і мільярдерів-диваків. Тож епізодичну контрабанду безневинних товарів можна не брати до уваги, чи не так? А надто коли тобі треба повернути борг, а зарплатні носія ледь вистачає на оренду житла… Усе змінюється, коли у Джаз з’являється можливість скоїти ідеальний злочин. Відмовитися важко:їй пропонують за це гарні гроші. Дівчині доводиться здійснити неможливе, але проблеми тільки починаються. З’ясовується, що вона втрутилася у змову, мета якої — встановити контроль над усією Артемідою. І тепер її єдина надія на порятунок — ризикнути ще більше, аніж першого разу.
 821(73)
   К 55
    Кобен, Гарлан     Додому [Текст] : роман / Гарлан Кобен ; [пер. з англ. Олени Венкель]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 315 с.

Патріку Муру й Рісу Болдвіну було по шість років, коли одного дня вони не повернулися додому. Згорьовані батьки та поліцейські кинули всі сили на пошуки зниклих дітей. Але хлопців так і не знайшли… Батькам довелося прийняти жахливий тягар утрати і припинити пошуки. Через десять років Патрік Мур повертається. Сам. Що зможе розказати хлопець про день викрадення і про те, що відбувалося з ним протягом цього часу? І чи розповість узагалі?
Детектив і спортивний агент Майрон Болітар починає розплутувати химерний клубок таємниць десятирічної давнини. Чи вдасться йому вийти на слід викрадачів та повернути Ріса Болдвіна додому?
821(477)
   К 82
    Кривенко, Марія     Дорога опівдні [Текст] : роман / Марія Кривенко. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. - 348 с.

Дилогія Марії Кривенко — переплетіння жіночих доль, історії наших сучасниць, що балансують між прозою буденного життя та намаганнями знайти себе, творити і кохати. Народжені в радянський час, вони шукають і знаходять способи розкритися, «відпустити себе», віддатися почуттям і відчуттям. Чи це напружена історія про долі двох рідних сестер, «мамину дочку» і «татову дочку» з роману «Тінь», а чи монолог жінки, яку поглинула пристрасть до священика з роману-реконструкції «Дорога опівдні» — перед читачами розгортається відверта, емоційна та чуттєва оповідь.
821(73)
   Л 73
    Локгарт, Емілі     Щира шахрайка [Текст] : роман / Е. Локгарт ; [пер. з англ. Юлії Підгорної]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 216 с.

Джул Вест Вільямс — вісімнадцятирічна сирота. Воліючи бути схожою на супергероїв із улюблених коміксів, вона навчилася майстерно копіювати чужі голоси й акценти, вправно битися й наслідувати зовнішність інших людей, буквально перевтілюючись у них. Несподівано Джул знайомиться із заможним подружжям Соколофф, яке просить дівчину відшукати їхню доньку-багатійку Імоджен, що покинула навчання й відпочиває на острові Мартас-Він’ярд. Джул та Імоджен стають подругами, і перша починає буквально перетворюватися на Іммі. У своєму прагненні бути кимось іншим дівчина заходить надто далеко. Тепер вона може назавжди втрати себе. А може, вона цього й прагне?. 
821(410)
   Ч-15
    Чайлд, Лі     Вечірня школа [Текст] : роман / Лі Чайлд ; [пер. з англ. Дар'ї Островської]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 349 с.

До відділення джихадистів у Гамбургу завітав несподіваний гість — саудівський кур’єр, який шукає притулку, поки чекає зустрічі з невідомими людьми. Агент ЦРУ, що працює під таємним прикриттям, почув, як кур’єру шепочуть: «Америка хоче сотню мільйонів доларів…» За що? Чи за кого? Блискучий військовий Джек Річер та двоє його нових друзів — першокласний агент ФБР і провідний аналітик ЦРУ — повинні знайти цього американця. Річер звертається до найкращого солдата, з яким він будь-коли мав справу, — сержанта Френсіса Ніґлі. Їхні пошуки просуваються не так, як було заплановано, але головне — результат. Якщо вони не знайдуть цю людину, світ постраждає від тероризму… Жорсткий, але справедливий Джек Річер — найкрутіший персонаж із книжкової серії, яка нині продовжується. 
Підготувала: Петруняк Я. Д.

Немає коментарів:

Дописати коментар