вівторок, 27 жовтня 2020 р.

Міцний імунітет надійний захист від хвороб

 

 


Під час пандемії коронавірусу необхідність підтримувати захисні сили організму актуальна як ніколи: міцний імунітет здатен убезпечити людину від зараження вірусними й бактеріальними інфекціями.

1. Споживайте більше повноцінних білків. Вони є будівельною речовиною для імуноглобулінів – антитіл, які виконують роль захисних клітин. Якщо білка недостатньо, робота імунітету гальмується й боротися з вірусами організму стає складніше. Щоб заповнити недолік білків, включіть в раціон м’ясо, рибу, молочні продукти, бобові та яйця.


2. Включайте в раціон рослинні та тваринні жири
. 80% жирів повинні надходити в організм за рахунок рослинних олій холодного віджиму, що містять максимальну кількість омега-3 поліненасичених жирних кислот. Ще 20% – це тваринні жири в складі вершкового масла та м’яса. Холестерин потрібен для синтезу сурфактанту – головної речовини, яка вистилає альвеоли в легенях і не дає їм луснути під час видиху, що дуже важливо при диханні. Але варто виключити смаження на рослинних оліях: це провокує неінфекційне запалення в організмі й підточує імунну систему.


3. Їжте продукти з високою концентрацією вітаміну С.
Він зміцнює імунітет і захищає його від вірусів та бактерій. Міститься в цитрусових (апельсини, грейпфрути, лимони), журавлині, ківі, чорній смородині, шипшині, обліписі, яблуках, квашеній капусті, брюссельській та цвітній капусті, болгарському перці та в зелені.

4. Приймайте вітамін D. У зміцненні імунітету він грає дуже важливу роль. Коли ви сидите вдома на карантині, ваш організм відчуває в ньому недолік. Сонячної активності не вистачає для підтримки стану імунної системи в належному вигляді, тому його можна приймати додатково у вигляді добавки.


5. Включіть в раціон кольорові овочі.
Йдеться про червоні, помаранчеві, жовті овочі та зелень. У їх складі є бета-каротин – речовина, яку називають попередником вітаміну А. Він, в свою чергу, стимулює вироблення клітин, які борються з мікробами. Крім того, кольорові овочі багаті ефірними маслами, які зміцнюють наш імунітет, заряджають кожну клітину організму і роблять їх більш життєздатними.

6. Вживайте до 30 грамів рослинної клітковини в день. 300-350 г фруктів і 400-500 г овочів істотно допоможуть роботі кишечника. Це дуже важливо, тому що саме в кишечнику формується до 70% всіх імунних комплексів.

7. Урізноманітніть меню продуктами, що містять селен і цинк. Від цих мікроелементів залежать багато імунних процесів та життєдіяльність клітин. Селен та цинк містяться в морепродуктах і горіхах. Щоправда, до горіхів слід ставитися з обережністю і не з’їдати більше жмені в день. Інакше ви ризикуєте нашкодити фігурі, адже вони дуже калорійні.

8. Пам’ятайте про водний режим. Вода підтримує метаболізм, сприяє засвоєнню поживних речовин і виведенню токсинів, бере участь у терморегуляції організму. У день рекомендується пити не менше 30 мл води на 1 кг маси тіла.

9. Додайте в їжу спеції. Одним з важливих бар’єрів для вірусної інфекції є спеції. Запасіться куркумою і додавайте її по чайній ложці під час приготування рису або гречаної каші. Корисні також гвоздика, чебрець, шавлія, чебрець. Вони надають прекрасне дію на імунну систему.

10. Відмовтеся від «вуглеводних бомб» – їжі з високим вмістом простих цукрів і жиру. Імунітету може нашкодити жирна, важка і калорійна їжа, тобто рафіновані, копчені, мариновані продукти. Також варто виключити з раціону солодощі та випічку, так як зайві калорії і цукор пригнічують імунну систему.

На думку дієтологів, головними продуктами для зміцнення імунітету є імбир, куркума, часник, петрушка, брокколі та цвітна капуста:


Сподіваємось, що ці книги допоможуть дізнатися про те, як зберегти своє  здоров’я , та способи зміцнення імунітету.


Астамирова, Х. С. Большая энциклопедия диабетика [Текст] / Х. С. Астамирова, М. С. Ахманов. - Москва : Эксмо, 2008. - 415 с.

Кроме необходимого и полезного чтения, в энциклопедии много интересного и занимательного — об истории лечения диабета, о знаменитых диабетиках, о диабетическом фольклоре и даже о жуликах и мошенниках, которые якобы лечат диабет В заключительной главе вы найдете информацию, позволяющую с большей надеждой отнестись к идее о почти полной компенсации диабета.

 


Бойко, Е. А. Энциклопедия дыхательной гимнастики [Текст] / Е. А. Бойко. - Москва : Вече, 2007. - 173,[2] с.

Дыхательная гимнастика – один из древнейших эффективных способов оздоровления организма. Эта книга поможет научиться правильному дыханию и сориентироваться в существующих дыхательных системах. Издание рассчитано на широкий круг читателей.


Батмангхелидж, Ф. Вода - натуральное лекарство от ожирения, рака, депрессии [Текст] / Ф. Батмангхелидж ; [пер. c англ. О. Г. Белошеева]. - [4-е изд.]. - Минск : Попурри, 2010. - 366, [1] с.

В своей книге знаменитый врач, автор множества бестселлеров, посвященных лечению водой, популярно объясняет, как профилактика обезвоживания позволяет избежать многих серьезных заболеваний. Доктор Батмангхелидж также отвечает здесь на самые разные вопросы о здоровье, которые рано или поздно встают перед каждым из нас.




Домашняя аптека. Природная сила лекарственных растений [Текст] / [гл. ред. С. Н. Дмитриев]. - Москва : Вече, 2008. - 319, [1] с., [

Если вы хотите сохранить свое здоровье, чтобы ваше тело излучало молодость, энергию, жизнерадостность - тогда эта книга для вас. "Домашняя аптека" предлагает советы по правильному сбору, заготовке, хранению лекарственных растений, разнообразные способы их применения: настои, отвары, чаи, примочки, компрессы, а также рецепты натуральной природной косметики, домашние средства для красоты и здоровья кожи, ногтей волос. Природная сила лекарственных растений поможет вам справиться с болезнями и обрести здоровье без применения химических лекарственных средств.


Ужегов, Г. Н.  Домашний лечебник доктора Ужегова [Текст] / [Г. Н. Ужегов]. - Москва : Эксмо, 2010. - 509, [1] с.

Нет растения, которое не было бы лекарственным, и нет болезни, которую нельзя было бы вылечить с его помощью, - уверен народный целитель, доктор Ужегов. Болезни возникают оттого, что потеряна связь с Природой, и ничего лучше растений не поможет человеку восстановить эту утраченную связь и здоровье. Доктор Ужегов не противопоставляет свою методику официальной медицине, считая, что медикаменты и народная медицина должны использоваться совместно при...

 імунітет

Немає коментарів:

Дописати коментар