четвер, 10 серпня 2017 р.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

Алексієвич, С.         Цинкові хлопчики [Текст] / С. Алексієвич ; [пер. з рос.: Т. Комлик, Д. Торохтушко]. - Київ : Vivat, 2016. - 366 c.

Ця книжка Алексієвич присвячена війні в Афганістані. Її перша публікація в далекому 1989 році була сенсаційною — на той час не всі розуміли, що саме відбувається в далекому Афгані, за що саме там гинуть радянські військові. Правда про ту війну, як і про багато інших, ретельно приховувалася. Загиблих військових-інтернаціоналістів, часто це були зовсім молоді хлопці, які нещодавно закінчили школу, привозили додому в домовинах оббитих цинковою бляхою. Їх рідним часто не повідомляли справжню причину смерті, забороняли заглядати всередину труни, а похорони не афішувалися. Так само на території радянської імперії забували й про поранених в тій війні, які повернувшись інвалідами не могли себе знайти в цьому житті.
Барікко, А.         Море-океан [Текст] : роман / Алессандро Барікко ; [пер. з італ. Ю. Григоренко]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 317 с.

Найкрасивіший роман сучасної італійської літератури від найтитулованішого італійського письменника.
Роман «Море-океан» вважається найуспішнішою роботою Барікко. За цю книгу він отримав одразу дві нагороди. Робота у письменника вийшла доволі складною. Не кожному читачеві вдасться з першої спроби зрозуміти все те, що відбувається на сторінках. Може бути, що роман доведеться перечитувати по декілька разів. На щастя для читачів, перекладач добре попрацював з текстом. Чудово передається і атмосфера, яка присутня в книзі, і особистий стиль автора. Обкладинка доволі оманлива. З першого погляду може здатись, що роман розповідає про тихе і безтурботне життя людей на березі моря. Але це тільки половина правди.
Барікко, А.         Шовк [Текст] : роман / Алессандро Барікко ; [передм., пер. з італ. А. Немирової]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 110 с.  

На край світу, у небезпечну подорож до далекої Японії, вирушає Ерве Жонкур. Він мусить привезти дорогоцінну грену, з якої народяться шовкопряди й дадуть роботу цілому містечку. Але більш за грену він берегтиме аркуш рисового паперу - кілька ієрогліфів, що написала йому загадкова гейша... знову й знову Ерве Жонкур повертатеметься на Схід, аби почути бодай слово від жінки, у яку пристрасно закохався. А вдома місяць за місяцем, рік за роком на нього чекатиме вірна дружина Елен. Дві країни - таємнича Японія і рідна Франція. Дві жінки - такі різні й такі однакові. Останній лист кохання, який стане для Жонкура дорожчим за коштовний шовк і переверне все його життя...
  Беккет, С.        УОТ [Текст] : роман / Семюел Беккет ; пер. з англ. Володимира Діброви. - Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2016. - 293 с.
 
«Уот» (1953) ірландського письменника Семюеля Беккета (1906 — 1989) є класикою світової літератури ХХ століття.
У цьому творі, як і в інших своїх романах та п’єсах, Беккет з допомогою філософів, загримованих під блазнів, розігрує трактат про мову, наукоцентричну європейську свідомість, про релігію, про біль і розпач людини, якій випало жити у ХХ столітті. Попри глибину порушених у романі тем і проблем, «Уот» є, мабуть, найприступнішим, найдотепнішим та найабсурднішим твором великого ірландця, лауреата Нобелівської премії з літератури (1969).  
  Бондар, О.    Марево [Текст] : роман / Олег Бондар, Світлана Томашевська. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 350 с.

Раніше Славко шукав родинні таємниці лише в архівах. Та тепер все змінилося. Його допомоги потребує колишній однокласник: якась чортівня коїться в його родинному маєтку, відбудованому на старовинних руїнах. Теща шукає родові скарби, за куховарку править сільська відьма, господаря навідує привид, а жахливі крики ночами зводять на ноги весь будинок… Бо під цим дахом зібрались нащадки двох жінок, які загинули через марево багатства. І привид однієї з них досі не заспокоївся. Славко шукатиме відгадки, але загадок тільки більшатиме. І, здається, не всім судилося дожити до розв’язки…  
 Гейлі, А.        Готель [Текст] : роман / Артур Гейлі ; [пер. з англ. М. Пінчевського, О. Гординчук]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 524 с.

Ласкаво просимо до «Сент-Ґреґорі»! Величезний новоорлеанський готель — привітний дім на кілька ночей. Якщо ви гість. Але завжди є зворотний бік медалі: непривабливі людські драми перед допитливими очима прибиральниць, які запускають руку в хазяїнову кишеню, розсильних, які видурюють зайві чайові, сортувальників сміття, які видобувають з нього тисячі викинутих срібних виделок і ножів… Для Пітера Мак-Дермотта наступні п’ять днів стануть чи не найважчим випробуванням на міцність. Проблеми, що накопичувались роками, великі й малі злочини, що планувалися заздалегідь чи були скоєні випадково, — усе це ляже не плечі заступникові головного адміністратора… І дві красуні горнуться до його плеча. Набідувавшись через жінок у минулому, Мак-Дермотт, мусить довіритись одній з них, щоб здобути найбільшу в житті перемогу!

Немає коментарів:

Дописати коментар