вівторок, 22 лютого 2022 р.

Нові книги від УІК

 

Погода, яка змінила світ

 


«Під час Зимової війни ночами стояли такі морози, що глухарі замерзали на смерть, сидячи рядком на ялиновій гілці. Ранком ми могли знімати їх з дерев і смажити».

«Дідусь по маминій лінії мав чимало історій із війни, й ось ця була однією з його улюблених. Він завжди ревно наголошував, що Фінляндія здобула тактичну перемогу над СРСР завдяки холоду, до якого фінські солдати підготувалися ліпше» так починає свою розповідь про погодні явища у Фінляндії за часів війни автор книги «Погода, яка змінила світ» Маркус Розенлунд. Цю книгу він присвятив своєму дідові Ерікові Ларссону, хороброму вояці, завдяки якому онук став пристрасним метеорологом-аматором.

Досвідчений журналіст, цікавий оповідач Маркус Розенлунд, подорожуючи машиною часу крізь століття, демонструє, як погода руйнувала цілі цивілізації та визначала переможців воєн. Крізь сплетіння наукових фактів з історією та суспільними науками ви дізнаєтесь, який існує зв’язок між казковими тролями і кліматичними змінами, між «Криком» Едварда Мунка й виверженням вулкана, між поразками видатних полководців і примхами стихії. Втім, ця книжка – не набір сухих фактів. Пояснюючи складні речі простими словами, часом із гумором, автор застерігає від того, що може статися, коли нехтувати глобальним потеплінням сучасності.

«Погода, яка змінила світ» – безумовний подарунок для поціновувачів художнього репортажу, кліматології та історії.

Ця книга надійшла до Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка завдяки турботі Українського інституту книги за Програмою поповнення бібліотечних фондів.

Немає коментарів:

Дописати коментар