понеділок, 26 грудня 2022 р.

З Новим 2023 роком!

 


Новорічні читання.

 9 книжок із різдвяним настроєм

Наближається Новий Рік 2023 - найочікуваніше і найулюбленіший світське свято в році. Українці зустрінуть нинішній Новий рік в умовах війни, тому гучні святкування і салюти зараз будуть недоречні. Але сумувати і зовсім відмовлятися від свята не варто. Для підтримки духу можна відзначити свято вдома з родиною, а привітання з Новим роком 2023 зарядять святковим настроєм. До вашої уваги відділ абонемента підготував невелику добірку книг, які допоможуть вам відпочити від повсякденності, та покращать вам новорічний настрій.


821(44)
   Б24
Баржавель, Рене. Чарівник [Текст] / Рене Баржавель ; з фр. пер. Петро Таращук. - Тернопіль : Навчальна книга - Богдан, 2019. – 253 с.Роман «Чарівник» французького письменника Рене Баржавеля (1911 – 1985) – один із найдовершеніших переказів легенд про короля Артура і лицарів Круглого Столу, їхні пригоди під час пошуків Ґрааля, чарівника Мерліна, що сприяв тим пошукам, і різноманітні дива, про високе кохання лицаря Ланселота і королеви Ґвеневри, лиху фею Моргану та її витівки й т. ін.

Автор, крім того, майстерно використав додавання певних елементів сучасності, які лише увиразнюють оповідь, наближаючи героїв давнини до читача. Найкращий твір для підлітків і кожного, хто хоче поринути в чарівний світ пригод і романтики.


821(73)
   Г47
Гілберт, Елізабет. Місто дівчат [Текст] / Елізабет Ґілберт ; пер. з англ. Ганна Лелів. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. - 536 с.

«Місто дівчат» — новий бестселер Елізабет Ґілберт, яка підкорила світ романами «Їсти, молитися, кохати» та «Природа всіх речей». Це інтригуючий роман про жіночу сексуальність і свободу, про відвагу бути собою і право жити так, як тобі хочеться. А ще — історія дуже незвичайного кохання, на яке наклала свою тінь війна, та справжньої дружби, яку нелегко знайти, зрозуміти та оцінити, особливо в такому непростому і мінливому місті, як Нью-Йорк. Роман «Місто дівчат» починається 1940 року, коли дев’ятнадцятилітню Вівіан Морріс виганяють з престижного коледжу. Батьки відправляють доньку на Мангеттен до тітки — власниці невеликого, проте дуже ексцентричного театру. Несподівано для себе Вівіан опиняється у справжньому вирі довоєнного богемного життя. Знайомства із зірками, незвичайні театральні постановки, нестримний секс, ріки алкоголю і відчуття цілковитої свободи спершу заворожують та спокушають, а потім вибивають землю з-під ніг. І це лише початок шляху Вівіан довжиною в життя, який необхідно пройти...

 


821(73)
   Д 41
Джіо, Сара. На добраніч, Джун [Текст] / Сара Джіо ; [пер. з англ. Ю. Шекет]. - Харків : Vivat Publishing, 2021. - 286 с.

Про книжку: Джун — серйозна й успішна банкірка, яка досягла професійного успіху завдяки витримці й непорушності. Коханню просто нема місця в її житті. Проте жінці дедалі важче підтримувати такий шалений ритм. Коли Джун дізнається, що в спадок від далекої родички Рубі отримала крамницю дитячих книжок, то відразу вирішує її продати. Утім у Сіетлі, куди вона вирушає, щоб організувати продаж, жінка натрапляє на інакше життя, без стресу і паніки, а також дізнається давні сімейні таємниці. Тож чи з’явиться в неї бажання, час і сила зберегти

 

 


821(410)
   К41
 
Кінселла, Софі.  Здивуй мене [Текст] : [роман] / Софі Кінселла ; пер. з англ. Марії Пухлій. - Київ : КМБУКС, 2020. - 446 с.

Ден і Сільві — парочка, що вирішила урізноманітнити свій шлюб, додавши до нього сюрпризів. Та натомість подружжя отримало потрясіння, що змінило їхнє життя... Ця книжка про: шлюб, кохання, секс, сюрпризи, потрясіння, сексуальну спідню білизну, Баттерсі-парк, батьків, смерть, життя, давніх друзів, нових друзів, непорозуміння, страх і сміливість. Вона змусить читача сміятися і плакати.

 


821(410)
   К60
Колган, Дженні.  Маленька книгарня щастя [Текст] : [роман] / Дженні Колґан ; [пер. з англ. Олеся Сандига]. - Київ : Рідна мова, 2020. - 340, [2] c.

Бібліотеку, в якій багато років працювала Ніна, розформовують. Дівчина втрачає улюблену роботу, що є сенсом її життя — адже вона не уявляє себе без книжок. Що робити? Боротися за місце під сонцем, напитуючи вакансії бібліотекаря в натовпі таких самих шукачів? А може, набратися сміливості та нарешті спробувати втілити давню мрію — відкрити власну пересувну книгарню? І можливо, десь за рогом на Ніну чекають нова домівка, нові друзі та навіть кохання всього її життя…

Разом із героїнею роману Дженні Колґан «Маленька книгарня щастя» читач порине в хвилюючу атмосферу щоденних змін, знайомств і свят, яких, здавалося, годі було сподіватися в маленькому шотландському містечку.

 

 


 
821(73)
   К 32

    Квінн, Кейт.  Мережа Аліси [Текст] / Кейт Квінн ; [пер. з англ. В. Ярмольчук]. - Харків : Vivat, 2019. - 494, [1] с.

У цьому романі йдеться про сміливість і незламність жінок, їхню жертовність заради країни та вірних друзів, а ще про подвійні стандарти, з якими вони стикались у Першій та Другій світових війнах.

Двох зламаних, але водночас відважних жінок пов’язує жорстока боротьба за життя та один спільний ворог. Жахіття війни не знищили їх, а натомість зробили сильнішими. Тепер героїні ладні на все, щоб помститися ворогу й повернути собі надію на майбутнє.

Ця книжка — мандрівка у складні й небезпечні часи, коли сильні жінки намагалися налагодити своє життя в повоєнні роки й, перебираючи своє минуле, дошукатися в ньому істини.

 

 


821(477)
   Л44
 
Лемко, Ілько. Львів - місто кохання [Текст] / Ілько Лемко. - Львів : Апріорі, 2013. - 238 с.

Ця книга про Львів і європейськість. Ці поняття протягом віків то наближалися одне до одного, безнадійно віддалялися. Зараз ми незаперечно прагнемо до Європи, і тому цікаво подивитися, якою була європейськість того Львова, який колись виходив до економічного, культурного і ментального європейського простору.

   

 


 821(493)
   Н 85

    Нотомб, Амелі.   Токійська наречена [Текст] : [роман] / Амелі Нотомб ; пер. із фр. Павло Мигаль. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. - 158, [1] с.

Амелі приїздить у Японію, щоб пізнати культуру цієї країни та вивчити японську мову. Рінрі — японець, студент факультету французької філології. Вони обоє — немов люди із різних світів, але Рінрі закохується в цю дивну дівчину, таку близьку й далеку водночас. Амелі має мрію: зійти на Фудзіяму і зустріти на вершині цієї гори перші промені ранкової зорі. Лише так вона зможе глибше пізнати Японію і краще зрозуміти себе. Мрія Рінрі — одружитися з Амелі. Кожен із них іде до своєї мети, досягаючи власних вершин і пізнаючи себе, і врешті віднаходить щось більше, ніж кохання.

 

 

 


821(477)

Я 92
Яценко, Петро.  Магнетизм [Текст] : [роман] / Петро Яценко. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. - 285 с.

 

Новий роман Петра Яценка — магічна історія про те, як у диво­вижний спосіб пов’язані люди й міста: вони притягуються і відштовхуються, можуть із легкістю знищити одні одних, а можуть дати одні одним життя…

Головна героїня Марія на прізвисько Гайка тікає з окупованого Донецька останнім потягом до Києва й опиняється сама в чужому великому місті. Ще в дитинстві вона відкрила в собі дивний хист бачити історії людей, записані на металі, а тепер чує мову будинків і знає їхні імена.

День за днем перед нею постають нові химерні виклики, але найголовніший із них — чи зможе вона своєю жертвою врятувати рідне місто, серце якого перестало битися?

Разом із героїнею роману Дженні Колґан «Маленька книгарня щастя» читач порине в хвилюючу атмосферу щоденних змін, знайомств і свят, яких, здавалося, годі було сподіватися в маленькому шотландському містечку.

 


 

  

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар