середу, 13 грудня 2017 р.

Як розпізнати ранні ознаки діабету

Цукровий діабет з кожним роком стає дедалі молодшим. Якщо раніше ця недуга долав старих, то зараз їм нерідко хворіють діти і молодь. Дане захворювання може розвиватися безсимптомно або проявляючись таким чином, що людина може не звернути увагу на будь-які симптоми.У зв'язку з цим лікарі знову нагадали, що ці ознаки розвитку діабету повинні вас стривожити і змусити негайно здати кров на цукор: 
1. Підвищена стомлюваність. Багато діабетики відзначають, що спочатку перед походом до лікарні вони деякий час відчували страшну втому і навіть після того, як гарненько виспалися. Буквально 5-10 хвилин фізичної активності при підвищеному рівні цукру в крові призведе до того, що людина буде валитися з ніг від втоми. У будь-якому випадку при такому симптомі слід пройти медичне обстеження і з'ясувати точну причину цього нездужання, але залишати все, як є, категорично не можна, адже це може коштувати вам життя. 
2. Жага і звірячий апетит. Коли в крові підвищується рівень глюкози людині хочеться пити і у нього спостерігається сухість у роті протягом всього дня або ночі. Вживання великої кількості води призведе до набряклості, тому якщо ви кілька днів не можете впоратися зі спрагою, то першим ділом зверніться до терапевта і здайте кров. Те ж саме стосується і прояви звірячого апетиту. Чим більше цукру в крові, тим менше глюкоза потрапляє в клітини, звідси і з'являється моторошне відчуття голоду і людині хочеться з'їсти все, що під рукою. 
3. Схуднення. На початковій стадії розвитку цукрового діабету хворий може різко схуднути, але при цьому йому не потрібно буде сідати на дієту і бігати вранці. Низький рівень інсуліну в крові і підвищені показники цукру призводять до того, що в кровоносній системі порушується метаболізм глюкози, а в такому разі відбувається прискорене спалювання саме жирових клітин і тому людина «тане» на очах. 
4. Тривога і агресія. Люди, самі того не помічаючи, стають більш злими і емоційними в момент, коли рівень цукру в їх крові піднявся вище норми. Ця ознака найчастіше залишається поза увагою, тому діабет спокійно розвивається і незабаром дасть про себе знати. 
5. Зниження зору. Як у дорослих, так і у дітей, разом з розвиваються діабет сідає зір. Хворі можуть помічати, що не можуть сконцентрувати погляд на якомусь предметі або ж просто погано бачать перед собою і далеко від себе. Очі при діабеті страждають від клітинного голодування і деформації, так що якщо у вас різко погіршився зір, то є сенс перевірити кров на рівень цукру в ній. 

Немає коментарів:

Дописати коментар