понеділок, 24 вересня 2018 р.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

821(73)
   Г 34

    Генрі, О.    Поросяча етика [Текст] : оповідання / О. Генрі ; [пер. з англ. О. М. Кожушко]. - Харків : Фабула, 2017. - 286 с.

Історія світової літератури знає не так уже й багато справж­ніх майстрів короткого оповідання. Серед них такі уславлені імена, як Антон Чехов, Акутагава Рюноске, Орасіо Кірога, Сакі, Стівен Кінг. Сюди ж із повним правом зараховують і Віль­яма Сідні Портера, який обрав собі літературний псевдонім О. Генрі (1862–1910). Кожне його оповідання — лише кілька сторінок, та вони сповнені несподіванок і сюжетної дотепності, яскравих характерів, тонкого гумору і справжніх почуттів. Це воістину «найвищий пілотаж» літератури: досконала майстерність і життєва правда, простота й довершеність стилю, так би мовити, «в одному флаконі».
821(73)
   Г 74

    Гофман, Еліс     Шлюб протилежностей [Текст] : роман / Еліс Гофман ; [пер. на укр. С. А. Колесник]. - Харків : Фабула, 2017. - 444 c.

Роман оповідає про історію забороненого кохання на карибському острові Сент-Томас, в результаті якого на світ з’явився Камілл Пісарро, один з основоположників течії імпресіонізму в живописі. Його мати Рейчел виросла на тропічному острові, але мріє про Париж. Ця дівчина належить до невеликої громади євреїв, які втекли з Європи від переслідувань інквізиції, в ній панують суворі і вкрай ортодоксальні звичаї. Дівчину видають заміж за багатого вдівця з трьома дітьми. Незабаром той вмирає, а з Європи приїжджає його племінник Фредерік, щоб врегулювати питання про спадщину. Спалахує пристрасний роман з красивим юнаком, а разом з тим вибухає грандіозний скандал, що змінює життя самої Рейчел і долю її улюбленого сина, якому належить стати одним з найбільших художників Франції.
821(73)
   І-78

    Ірвінг, Джон     Доки я тебе не знайду [Текст] : роман. У 2 Т.  / Джон Ірвінг ; [пер. з англ. О. Тільна]. - Харків : Фабула, 2018. - 478 c.  

Джон Ірвінг — майстер психологічної прози, блискучий сценарист, сучасний класик, і роман «Поки я тебе не знайду» — найбільш автобіографічна з його книг. Герой роману, голлівудський актор Джек Бернс, виріс, не знаючи свого біологічного батька. Мати оточила його образ мовчанням і містифікаціями. Пошуки батька, якими починається і завершується ця епопея, визначають все життя Джека. Красень, улюбленець жінок, обдарований артист,— всі свої ролі він грає для одного-єдиного глядача… Це дивовижна книга про втрату цнотливості у всіх сенсах, а  ще — про подорожі, музику, повій, кіно, сакральний сенс татуювань, театр, психіатрів, церкви, насильство, егоїзм, а головне — вдячність.
821(410)
   Т 50

    Тойбін, Колм     Майстер [Текст] : роман / Колм Тойбін ; [пер. з англ. О. Тільна]. - Харків : Фабула, 2017. - 444 c. 

У романі Колма Тойбіна, живого класика англійської літератури, тонко переплетені біографічність і художній вимисел. Це пронизлива історія письменника, який народився в Америці наприкінці ХІХ століття в інтелектуальній родині і покинув США, щоб поневірятися по Європі — жити в Парижі, Римі, Венеції, Лондоні, в середовищі найбільших художників і літераторів свого часу. Самотність і надія, провали і творчі злети, психологічна точність, емоційне напруження в описах інтимного життя. Недарма ця книга зібрала низку премій і захоплених відгуків критики.

Немає коментарів:

Дописати коментар