вівторок, 27 листопада 2018 р.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

Дашвар  Люко     Ініціація : роман / Люко Дашвар. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 413 с.

Стара Костомарова не пам’ятає, як опинилася на тому забутому богом хуторі. «Чорні ріелтери» відібрали її квартиру, а жінку спровадили подалі від Києва. Селянин Перегуда дав їй притулок, він навіть вийшов на нотаріуса Германа, який обдурив стару. А коли повернувся на хутір, то вже ні хати, ні Костомарової не було…

Тим часом у Києві одна дівчина потрапляє у вир дивних подій. Усе починається зі снів про мерців, далі — зустріч із нотаріусом Германом та його зникнення. І Блейк, у якого Меланія закохується до нестями, і який зраджує її. Від того часу дівчині сниться вже інший сон: про розлючений натовп, стару жінку, Блейка, який прохає про допомогу… От-от шляхи всіх героїв перетнуться. І тоді кожен з них — хоче він того чи ні — пройде свою ініціацію. Ініціацію на право вважати себе людиною…
Нортон Андре     Чаклунський світ : роман / Андре Нортон ; [пер. з англ. Наталії Михаловської]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 253 с.

Чи виникало у вас бажання взяти і втекти кудись геть, до інших вимірів або реальностей? Відпочити від інтриг та життєвої плутанини чи позбутися переслідувань… Саме це було конче необхідне полковнику Саймону Трегарту. Несподівано для себе самого він погодився на пропозицію назавжди залишити цей світ і зникнути в іншому, який краще відповідає його духові. Чаклунський світ, куди потрапляє Саймон, — загадкова земля із середньовічними замками, на якій володарюють жінки з надприродними здібностями, а магія є звичною справою. Тут Трегарт стикається з новими викликами і мимоволі опиняється в самому центрі масштабного протистояння могутніх сил. Такі пригоди з ним ще не траплялися…

По Едгар Аллан   Оповідь Артура Гордона Піма : роман і три оповідання / Едгар Аллан По ; пер. з англ. В. Й. Шовкуна ; [передм. та прим. Н. Білик] ; Ін-т л-ри ім. Т. Г. Шевченка. - Харків : Фоліо, 2017. - 283 с.

Творча спадщина видатного американського поета і письменника Едгара Аллана По (1809—1849) багата і різноманітна. За майже два десятиліття він написав крім віршів і поем близько 70 оповідань, в яких поєднуються гумор і трагедія, романтика і містика, науковість і фантастика, таємниці й пригоди.
Одна з характерних властивостей прози По — психологізм. І хоча його єдиний закінчений роман «Оповідь Артура Гордона Піма», найбільш спірний та загадковий твір письменника, був сприйнятий сучасниками як звіт про справжню подорож до Південного полюса, автор показує історію головного героя насамперед як своєрідне сходження до пекла, а морську подорож — як подорож до таємних глибин людської психіки.
Новели «Серце виказало» й «Барильце амонтильядо» належать до кращих й найвідоміших психологічних оповідань письменника. В них По так само сфокусований на людині, душу якої мучать нею ж породжувані демони. 

Ру Мэделин      Истории из приюта : сборник / Мэделин Ру ; [пер. с англ. И. Рябчук]. - Харьков : Клуб Семейного Досуга, 2018. - 280 с.

Бруклинский приют — место, где оживают жуткие ночные кошмары. За много лет до того, как Кэл, Мика, Джоселин, Мэдж и многие другие очутились в его мрачных стенах, в этой лечебнице для душевнобольных происходили по-настоящему ужасающие вещи… Здесь по ночам кричали пациенты, чтобы наутро навсегда умолкнуть. И никто не мог им помочь, никто не мог вытащить их из этого ада («Надзиратель»).
Так же, как и тех, кто оказался среди Алых — группы избранных преподавателей и студентов университета Нью-Гэмпшира, путь в ряды которых открывало посвящение кровью… («Алые»).
Быть может, кости этих несчастных позже выкапывали из могил по заказу таинственных Похитителей костей. Никто не знал, кто они. Известно только одно: от них никто не уйдет живым («Похитители костей»).
 
Фейхтвангер Ліон   Сім'я Оппенгеймів : роман / Ліон Фейхтвангер ; [пер. з нім. І. Маненка]. - Харків : Фоліо, 2016. - 379 c.  

…Німеччина на початку 30-х, на зорі становлення фашистського режиму. Оппенгейми – відома берлінська родина, власники меблевої фірми, спадкоємці свого прославленого прадіда, що вірою і правдою служив своїй вітчизні, як і вони самі. Оппенгейми люблять свою країну і пишаються нею, своєю Німеччиною, ось чому їм дуже складно повірити в те, що вони водномить стали ворогами свого народу, що знайомі відвертаються від них, а можновладці звуть їх не інакше як непотріб і звинувачують у всіх смертних гріхах та будь-яких власних промахах. Вони довгий час жили на німецькій землі, не замислюючись, хто ж вони є насправді – німці чи євреї, а стали жидами, яких позбавляють усього і відправляють у концтабори…


Немає коментарів:

Дописати коментар