середу, 23 січня 2019 р.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

Аппельфельд Агарон    Катерина : повість / Агарон Аппельфельд ; пер. з івриту Віктора Радуцького та Івана Білика. - Чернівці : Книги - XXI, 2018. - 238 с.

«Катерина» – повість про жахливу людську жорстокість і водночас неймовірну людяність. Оповідь у ній ведеться від імені української жінки, життя якої виявляється тісно пов’язаним з євреями. Це своєрідна спроба поглянути на єврейський народ збоку. Після Катастрофи Катерина вважає своїм обов’язком згадати й відновити хоча б частину того світу, що безповоротно зник разом із загибеллю мільйонів ні в чому не винних людей. Це повість про людську близькість і взаєморозуміння всупереч упередженням і стереотипам.
Гарпер Джейн    Посуха : роман / Джейн Гарпер ; [пер. з англ. Наталя Тисовська]. - Київ : Нора-Друк, 2018. - 383 с.

Дія роману відбувається у маленькому австралійському містечку, яке має великі секрети.
Отримавши повідомлення про трагічну загибель свого друга дитинства, федеральний агент Аарон Фок уперше за останні двадцять років приїжджає до рідного міста, щоб віч-на-віч зустрітися з демонами минулого. Двадцять років тому Фок разом з батьком був змушений нагально виїхати з дому, рятуючись від звинувачення у жорстокому вбивстві.
На тлі найсильнішої за останнє століття посухи Фок у парі з місцевим детективом намагається з’ясувати, що ж насправді сталося з його другом. Але в маленькому місті кожен приховує свою таємницю, і хтось дуже не хоче, щоб Фок дізнався правду.
Гобб Робін     Учень убивці : поч. трилогії Assassin : роман / Робін Гобб ; [пер.з англ. Юрія Єфремова]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 412 c.  

У могутньому краї Шість герцогств живе Фітц — позашлюбний син принца-наступника. Хтось гаряче жадає його смерті, аби хлопчик у жодному разі не отримав право правління та володіння троном. Від смерті його рятує дідусь-монарх. Тепер Фітц у безпеці, він мешкає в королівському палаці. Та несподівано в кімнаті хлопця з’являється таємничий старий на ймення Чейд. Ця зустріч назавжди змінює життя Фітца. Він стає на шлях асасина — холоднокровного шпигуна-вбивці, для якого смерть — справжнісіньке ремесло. І хлопець майстерно опановує цю науку. Тим часом Шість герцогств страждають від набігів піратів-острів’ян. Ті, хто опиняються в їхньому полоні, назавжди втрачають людяність та інтерес до життя… Щоб захистити свій край, Фітц і Чейд вирушають у небезпечну фантастичну подорож.
Інг Селесте     Усюди жевріють пожежі : роман / Селесте Інг ; пер. з англ. Анастасія Дудченко. - Київ : Наш формат, 2018. - 311 c.  

Times Шейкер-гайтс мав би бути ідеальним містом для життя. Тут усе сплановано — від кольору будинків до повсякдення його мешканців. Але, хоч би як ми намагалися дотримуватися плану, в один момент щось змінює хід нашого життя. Пожежі спалахують то тут, то там і змінюють нас. Інколи вони руйнують, але подекуди — дають нове життя та підштовхують шукати вихід. У Шейкер-гайтсі ці зміни настають із переїздом сім’ї Воренів. Родини не такої, як усі.

Подробнее: https://www.yakaboo.ua/usjudi-zhevrijut-pozhezhi.html
 Новий роман Селесте Інг - глибока психологічна оповідь про важку та сповнену надії ношу материнства, первинне бажання захистити своїх дітей від жорстокості чи інакшості довколишнього світу, наш вибір, а також про те, ким ми є і ким могли стати.
Кенфілд  Джек     Курячий бульйон для душі : 101 історія про кохання / Джек Кенфілд, Марк Віктор Гансен, Емі Ньюмарк ; [пер. з англ. Ю. Підгорної]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 379 с.

Теплі історії про кохання, романтику та побачення.
Є в цьому світі дещо, про що однаково сильно мріють лікарі та водії, багаті і бідні, високі й низькі, брюнетки і блондинки, молоді та літні люди. І це омріяне щось — кохання. Пам’ятаєте, як у дитинстві ми із захопленням слухали казки про прекрасних принців та принцес, які знаходять вічне кохання, оте саме, де «жили вони довго й щасливо і померли в один день». Справжнє, щире, несподіване, непідвладне часу — чарівне кохання. І, може, хтось скаже, що любові не існує, але герої 101 історії про кохання переконають вас у протилежному.

Немає коментарів:

Дописати коментар