середу, 30 грудня 2020 р.

Повір у диво

 


Новорічні та різдвяні ворожіння – мабуть, найдивніші й найправдивіші. І, як ми бачимо, книжка – не просто джерело мудрості та насолода, але до того ж – оракул.

Чому ворожіння на книжці є універсальним? У Біблії записано: «Спочатку було слово». Слово – основа всього створеного, своєрідне проявлення божества. Чи не книжки містять усю мудрість людства? Хоча без  уваги читача книжка мовчатиме. Поринь у магічну дію книжки (не забуваючи про те, що віра в забобони й ворожіння – гріх проти першої заповіді Божої)


Запрошуємо  у новорічну ніч спробувати зазирнути у майбутнє,
дізнатися якусь цікавинку зі свого життя? Або потрапити в минуле й побачити свій рід, своє коріння?


Процес такого ворожіння, з одного боку, легкий: треба  взяти книгу перед тим, як розкрити її, сформулювати питання, на яке шукаєш відповіді, загадати номер сторінки й номер рядка згори або внизу, тоді вже відкрити й прочитати. Якщо відповідь буде непряма, її можна розтлумачити енною кількістю способів.
Для точності відповіді на поставлені питання можна повторити цю процедуру тричі (священне число!). Ще більш магічний варіант ворожіння на книжці полягає в тому, що на загаданій сторінці ви робити помітку вказуєте на слова (кількість маєте загадати перед початком дійства), а потім їх складаєте в речення. Не радили би брати науково-популярні книжки, оскільки процес складання слів у речення може тривати вічно.
З другого боку, уявіть собі, як це важко: прив’язувати події, що вже давно минули, до сучасних своїх радостей або проблем. Хоча те
, що ми  переживаємо зараз, уже хтось мільйон разів пережив, тому звертайтеся до книг, читайте словники.


Ми ще раз вітаємо вас з Новим роком! Веселих свят! Та віри у дива!

Немає коментарів:

Дописати коментар