вівторок, 10 серпня 2021 р.

До 30 - річчя Незалежності України

 


«Моя національність усім відома: я її ніколи не змінювала і ніколи й ніде не зміню, хоч підлесливість та видавання себе кимось іншим іноді приносить користь».

Соломія Крушельницька

Продовжує серію портретів «Знамениті українці» книга про Соломію Крушельницьку – зірку оперної сцени, видатну українську співачку, якій аплодував увесь світ.


782(477)

К 84

Коляда І. А. Соломія Крушельницька [Текст] / Ігор Коляда. – Харків : Фоліо, 2019. – 119, [2] c.

Соломія Крушельницька (1872–1952) – видатна українка, яка прославилася на весь світ завдяки своєму оперному співу, адже її сопрано справляло гіпнотичний ефект на слухачів. Майбутня зірка, що народилась у селі Білявинці на Тернопільщині, вже за п’ять років після початку виступів домоглася загального визнання власного таланту і ще за життя здобула титул найвидатнішої співачки світу, звання вагнерівської примадонни ХХ століття. Співати на одній сцені з уродженкою маленького українського села вважали за велику честь імениті тогочасні виконавці. І хоча талановита українка володіла вісьмома мовами, багато подорожувала, але українські пісні завжди виконувала в оригіналі й ніколи не забувала про Батьківщину.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар