вівторок, 28 листопада 2017 р.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

Белфор, Чарльз    Паризький архітектор [Текст] : роман / Чарльз Белфор ; [пер. з англ. : М. Гребенюк, О. Кожушко]. - Харків : Фабула, 2017. - 414 с. 

"Паризький архітектор" - одна з головних книг 2013 року в США і Західній Європі.В основу роману покладено реальні історичні події. Дія цього незвичайного роману відбувається в окупованому нацистами Парижі. Архітектор Бернар Люсьєн, як і безліч інших французів, не надто співчуває євреям, на яких обрушився нацистський терор. Тому, коли заможний підприємець несподівано пропонує йому велику суму за розробку таємних схованок і укриттів для жертв репресій, Люсьєн опиняється перед непростим вибором: або ризинкути життям, або відмовитися від справи, в успіх якої він практично не вірить. Та він професіонал, і поставлене перед ним завдання — свого роду виклик…
Грін, Грем     Кінець роману [Текст] : роман / Грем Грін ; [пер. з англ. О. Короля]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 222 с.  

У серці письменника Моріса Бендрікса палає ненависть. Єдине почуття, що веде його по життю відтоді, як його кохана, заміжня Сара Майлз, несподівано припинила їхній роман. За два роки після фатального розриву Моріс випадково зустрічає чоловіка Сари — Генрі Майлза, який підозрює дружину в зраді. Тоді письменник вирішує сам найняти приватного детектива, щоб дізнатися, чи є в колишньої коханки хтось інший. До його рук потрапляє щоденник Сари. Історія їхніх стосунків розпочалася в Лондоні під акомпанемент німецьких бомбардувань, і саме тоді, під час чергової атаки, жінка дала Богові обітницю, що вимагала від неї втечі. Але чи можно втекти від кохання?
Меландрі, Франческа     Ева спить [Текст] : роман / Франческа Меландрі ; [пер. з іт. М. Прокопович]. - Київ : Новий друк, 2017. - 397 с.  

Ева, фахівець зі зв’язків з громадськістю, що мешкає на Півночі Італії, отримує несподіване повідомлення з Півдня Італії від людини, яку вона знала ще у дитинстві. У цьому повідомленні йдеться, що Віто, колишній коханий її матері, який так і не став її чоловіком, важко хворий і хоче бачити Еву, щоб пролити світло на давні сімейні таємниці. Ева вирушає на південь, у Колабрію. Ця довга поїздка у потязі через всю Італію навіює їй спогади про дитинство, яке збіглося з важким періодом в історії Італії — боротьби і конфліктів у прикордонних районах Північної Італії і Австрії. 
Кожна країна має свої важкі часи, які часто стають персональними трагедіями багатьох родин. А болючі шрами, що залишаються від таких драматичних історій, стають сюжетами цікавих романів.
Петрович, Горан     Крамничка "З легкої руки" [Текст] : роман / Горан Петрович ; [пер. з серб. Алла Татаренко]. - Київ : КОМОРА, 2017. - 316 с.

Знаєте це відчуття під час читання - книга вас захоплює аж так, що стає вашою дійсністю? А хто опанував мистецтво "повного читання", вміє поринути у книгу буквально: пройтися морським узбережжям і нанести на підошвах піску в дім, придбати продукти в магазині, який давно вже не існує в реальності, чи зустріти читача, який саме мандрує тими ж реченнями. Редактор Адам Лозанич, що належить до таких майстрів читання, одного дня отримує завдання – втрутитись у загадкову книжку, про яку немає інформації навіть у Національній бібліотеці. Розмірковуючи, навіщо комусь вносити зміни в текст, який навіть не містить сюжету, а є лише описом розкішної вілли і пишного саду, юнак знайомиться з іншими читачами, переживає дивовижні події і викорчовує рослини, що колись були свідками незвичайної історії кохання.
Сафон, Карлос Руїс     Тінь вітру [Текст] : [роман] / Карлос Руїс Сафон ; [пер. з англ. І. Паненко]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 573 с.

«Тінь вітру» — перша книжка із циклу романів, дія яких відбувається в літературному всесвіті Цвинтаря забутих книжок. Вона перекладена більш ніж 30 мовами й видана у 40 країнах світу загальним накладом 10 мільйонів примірників.
Книжка містить цілий світ. Вона може відповісти на багато запитань, а інколи може втрутитися у ваше життя — і змінити його до невпізнання… Знайшовши на Цвинтарі забутих книжок твір маловідомого письменника, юний Даніель за одну ніч прочитує його. І розуміє, що віднині життя не буде таким, як раніше. Про що ця історія? Про вигадливі лабіринти фантазії? Про диявола, який сходить зі сторінок книжки й починає плутати карти всім дійовим особам? Про війну, яка нівечить людські життя? Так, але передусім це, звісно, історія про кохання, про вічний потяг душ і тіл, заради якого тільки й варто жити.
Скотт, Никола     Секрет моей матери [Текст] : роман / Никола Скотт ; [пер. с англ. Е. Бучиной]. - Харьков : Клуб Семейного Досуга, 2017. - 444 с.

Прекрасное золотое лето. Влюбленная молодая Элизабет. И шокирующий секрет, который она будет хранить десятилетиями…
1958 год. Элизабет отправили из ее лондонского дома в красивый Хартленд в Сассексе. Прекрасная, невинная девушка готова влюбиться, но ее мечты наивны и тем опасны…
Спустя годы дочь Элизабет, Эдди, узнает, что у нее есть сестра-близнец. Но Эдди в это не верит, пока ее любимый отец не признается: всё, что ей рассказывали о детстве, — ложь. Эдди и её сестра Фиби обнаруживают необычайную правду о том, как началась их жизнь и почему их разлучили…
Невероятная, острая и поразительная история о любви и молодости, об ошибках и последствиях.
 Фейбер, Мішель     Книга дивних нових речей [Текст] / Мішель Фейбер ; [пер. з англ. Олега Леська]. - Харків : Віват, 2017. - 638 с.

Покинувши рідну домівку й кохану дружину Беа, священик Пітер Лі за завданням таємничої корпорації АМІК вирушає до планети Оаза. Місія чоловіка — налагодити контакт із тубільцями,
що понад усе прагнуть пізнавати Біблію, яку називають «Книга дивних нових речей». Допоки Пітер освоюватиметься в новому світі, Земля потроху — спершу повільно, а з кожним днем дедалі стрімкіше — скочуватиметься до свого кінця. Герой поступово усвідомлює, навіщо він насправді прибув на Оазу й у чому саме полягала його місія. Він повинен обрати між своєю вірою і любов’ю, і від цього рішення залежить його життя… 
Автор:
бібліотекар відділу абонемента 
Петруняк Я.Д. 

Немає коментарів:

Дописати коментар