понеділок, 13 квітня 2020 р.

Всесвітній День рок н ролу


Такий популярний рок н рол

Всесвітній день рок-н-ролу (World Rock-n-roll Day) - свято однодумців, для яких рок-н-рол став не лише музикою, а стилем і способом життя.
Свято відзначається щорічно 13 квітня, хоча історична подія, що послужило основою для свята, стався вдень раніше: 12 квітня 1954 Білл Хейлі (Bill Haley) записав сингл «Rock Around The Clock», що став знаковим у новому музичному напрямку, який швидко подолало кордони США і поширилося по країнах і континентах, кинувши виклик суспільству і традиціям.
Всесвітній день рок-н-ролу ще не став офіційним міжнародним святом, відзначеним наприклад, на рівні резолюцій всіма шанованої Організації Об'єднаних націй. Однак, це зовсім не заважає бути цьому Дню в календарях багатьох, хто небайдужий і полюбив цю яскраву і завжди живу музику для душі і тіла. Дата народного Дня рок-н-ролу прив’язана до однієї з ключових подій в його славній історії: запису синглу Білла Хейлі спільно c групою «The Comets» під назвою «(We’re Gonna) Rock Around the Clock». Назва говорить сама за себе - «Рок цілодобово». Існує ще один переклад - «Рок навколо годинника», звичайно ж він не є точний, але як можна до статі проливає світло на дату святкування дня рок-н-ролу. Справа в тому, що в робочих планах музикантів запис цього синглу повиннен був відбутися 12 квітня 1954 року в нью-йоркській студії Pythian Temple, США. За тих, чи інших причин цього не сталося. Контракт зі студією закінчувався 13 числа і за 3 години до його завершення наші герої зволили з’явитися. Більш того, вони встигли записати 3 версії цього синглу, остання з яких і стала знаменитим хітом.
А далі ... Дальше почалася ера рок-н-ролу. Він був сприйнятий на «ура». Перевернув старі уявлення про музику і став в основі безлічі інших музичних течій. Подолав кордони і відстані, політичні погляди та суспільні настрої, обріс легендами і дійшов до наших днів.
Сьогодні рок-музика має безліч напрямів: від легкого танцювального рок-н-ролу до брутального агресивного грайндкора. Тексти пісень варіюють від невимушеного і жартівливого до похмурого, глибокого і філософського. Часто рок-музика протиставляється поп-музиці, хоча явної кордону між поняттями «рок» і «поп» не існує. Багато музичних явища балансують на межі між ними.
Джерело:   https://calenday.org/uk/holidays/s/385-vsesvitniy-deny-rok-n-rolu/

Немає коментарів:

Дописати коментар